KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Yeni aldığım Disco 1 aracımı yavaş yavaş off road a hazırlamak istiyorum.
Elimizde hazır bir vinç bulunduğuna göre tampon yaptırmam gerekiyor diye düşünüyorum.
Gerçi hala lastik sorununu çözemedim ama daha çamurlara var nasıl olsa diyerek.
Müsait yaz günlerinde araçlarımızı yavaş yavaş hazırlayabiliriz herhalde.
Elinde Disco 1 için demir tampon çizimi olan arkadaşlardan yardım istiyorum.
Ayrıca kaça ve nerde yapıldığını bilen arkadaşlardan da yardım bekliyorum.
Evet ünay ustaya bende telefonla ulaştım. Tesadüf evede yakın kendisine uğrayacağım.
Ayrıca bi arkadaşımız bana tampon çizimi gönderdi. Kendi yapma imkanı olan arkadaşlara bende gönderebilirim.
Evet ünay ustaya bende telefonla ulaştım. Tesadüf evede yakın kendisine uğrayacağım.
Ayrıca bi arkadaşımız bana tampon çizimi gönderdi. Kendi yapma imkanı olan arkadaşlara bende gönderebilirim.
Tampon çizimi bulmak biraz zor. Tavsiyem, internetten beğendiğiniz tamponların fotolarını bulup, varsa monte edilmemiş halinin değişik yönleri ile birlikte, ustanıza gidip araç başında konuşmak. Hazır yapılmış bir ürün almadığımız için, araç olmadan ve istediklerinizi belirtmeden yapılacak her tampon gözünüze batacaktır.
Benim imkamlarım biraz müsait olduğu için ne yapılabileceğini az cok görebiliyorum.
Ayrıca sanayinin içinde olduğum için yap boz çok kolay oluyor.
Tamponun kartondan maketini yaptırdım. Şimdi araç üzerinde deneyip beğenmediğim yerlerini değiştirebilicem.
Bu imkanları olmayanlar çizimi aynen kullanabilir. Bu çizimle yapılan tampon resimleri ve uygulanmış halleri var.
Bunuda bulup yayınlamaya çalışırım.
Çizimi isteyen arakadaşlara mail attım.
Selamlar,
Sonunda Disco aracım için Demir Tampon yapabildim.
Daha önce sizlerden isteyenlerede gönderdiğim çizimlerle yaptığım tamponun bitmiş halinin resimlerini yüklüyorum.
Ve tabi yorumlarınızada bekliyorum.
Tampon yapım aşamasındaki resimleri malesef çekemedim. Fakat isteyenlere yardımcı olabilirim.
Tamponu açtığımda vincide sökmek istedim. İyikide sökmüşüm. Dişlilerde Gres yağı olduğunu düşündüğüm çamur bir katman vardı.
tamamen temizledim.
Ama topladıktan sonra neyi yanlış yaptıysam çalışmadı. Şimdi tekrar açmam gerekecek.
Bu konuda yardım bekliyorum.