Merhaba Şenol Bey.Yorumunuz bir hayli eğlenceli olmuş.Vibrasyondan arıza ikazı yanma olayı gerçekten süper .Sizin gibi teknik açıklamalar yababilen bir kişi bu yorumu nasıl yaptı şaşırdım doğrusuÇünkü bu araçlar ilk 1998 de çıktı ve o yıllarda böyle bir teknoloji Land Rover da yok.işin kötü tarafı sene 2013 yine yok.
Şimdi gelelim meseleye;
Problem:Araçta titreşim
Ne zaman:Belli dönemlerde (herzaman - arasıra)
Ne şekilde oluşuyor:Net olarak bilinmiyor(1500 devirde,soğukken,yokuş çıkarken vs)
Araçta anormal başka bir durum varmı?(yok)
Kendi yorumumu yazayım.Sık rastladığım bir sorun değil,yada ben belirtileri tam olarak anlayamadım fakat olası ihtimal :
Motor takozları,şanzıman veya transfer kutusu takozları olabilir.Takozlar ya kopmuş yada ezilmiş,oturma yapmıştır.Soğuk iken lastik sonuçta bir kısım görev yapar,araç ısındığında yumuşayıp vibrasyona sebep olabilir.
Yada Şenol 'bey in dediği gibi Trübin sacı çatlama yapıyor yüksek devirde veya belirli devirde vibrasyon yapabiliyor.Bunda da sıcaklık etken saç yumuşama eğilimi gösterip yaylanma yapabilir .Başıma geldi ordan biliyorum.
Tüm anlattıklarım,söylenen belirtilere istinaden yazılmıştır.Amacım yardımcı olmak olup,arıza bu kısımlardan çıkmaya da bilir yanıltmak istemem,keşke burda teknik veya değil açıklama yababilen arkadaçlar bunların kontrollerini kendileri yapabilseler diye umuyorum.
Unutmadan ekleyeyim.Araca soğukken su ekleyip kontrolünü sıcakken yapmadığınızı umuyorum...Zira gördüğünüz seviye sizi şaşırtacaktır.İyi akşamlar diler Saygılar Sunarım...