Discovery arıyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan BBerraksu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,391

BBerraksu

Yeni Üye
Yer
İstanbul
Merhaba,

Bir süredir dizel bir 4x4 almayı planlıyorum. Araç için bütçem 20.000 TL
Piyasadaki araçları incelediğimde bütçeme en yakın seçenekleri discovery, musso, syansong, terrano ve frontera da görmekteyim. Ama isteğim bir discovery almak.

Aracı arazi amaçlı kullanmayacağım için yüksek motorlu bir araç ihtiyacım olduğunu düşünmüyorum. O yüzden ekonomik bir araç tercihimdir.

Bu konuda öneri ve tavsiyeleriniz olursa sevinirim.

Etiketler
Ynt: Discovery arıyorum

Discovery lerde sizin bütçenizde küçük ve ekonomik motorlu bir model mevcut değil, v8 3.9 motorlular var. eğer başka araçlarıda düşünebilirim derseniz ve kullanım amaçlarınızıda yazarsanız size fikir verenler olur.

TD lerde ve MPİ düşük motor seçenekleri var. Yüksek motorlu veya düşük motorlu arasındaki farklar elbelt olacaktır, fakat ben araç ile araziye çıkmayacağım için benim için yüksek motorlu olmamasının çok büyük bir etkisi olduğunu düşünmüyorum.

td ler en az 25-30 civarı, mpi leri de önermem..
V8-3.9 tuplu ıdeal olursızın ıcın..
15-16 ya bulursunuz motoru elden gecırıp tup takarsanız 23-24 olur

MPi 2.0 litre verimsiz ve V8 kadar yakar deniyor neredeyse

TDİ 2.5 litre veya TD5 gerçi o da 2.5 litre aralarında fark vardır güç ve kasa olarak dizeldir iyi araçtır.
siz hangi model aralığını düşündüğünüzü söyleyin daha net açıklamalar gelecektir

şehir içi kullanımı için pek uygun bir araç değil yalnız
bende D2 var dar alanlarda manevra yaparken mehteran gibi iki ileri bir geri gidip geliyorum

Discovery nin dizelleri yada mpi larıda bir binek otomobilin 2 katı yakıt tüketirler. Üstelik 20 000 lere dizel zaten imkansız ama mpi bulabilirsiniz belki. MPİ ları öneren pek duymadım ama. Off Road için kullanmayacaksanız neden bir 4x4 alıyorsunuz?
Ama illa 4x4 derseniz suzukilere bir bakmanızı öneririm.

bende aynı fikirdeyim ,aracı amacına güre kullanmak lazım, hem ekonamik hem 4x4 biraz zor ,ancak illaki öyle olsun derseniz bence suzuki 5 kapı 2001 model düşünün

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Eğer arazi kullanacak olduğum bir araç almak isteseydim, ilk tercihim bir Toyoto Land Cruser olurdu. Discovery gene ilgilenecek olduğum bir araç grubunda olacaktı.

Benim ihtiyacıma daha çok hafif arazi araçları yeterli gelecektir ki bunlarda uzak doğu üreticilerinin markaları, fakat ben discovery nin kasa yapısını çok beğeniyorum. Elbet şehir içi trafiği için hantal bir araç olabilir ama vereceği keyif yanında getireceği sorunları görmezden getirecektir mutlaka.

Dar alanlardaki park ve manevra kabiliyetini ön ve arkaya takılacak olan sensörlerle kolaylıkla çözülecektir. Yakıt gideri ve senelik vergisine gelince TDİ ve MPİ vergi konusu düşük ama aracın ağırlığı ve motor gücünden dolayı km deki yakıt giderinin 300 TL den aşağıda olmayacağını tahmin ediyorum.

Alacak olduğum aracın kesinlikle borusan çıkışlı olacaktır. En azından arada bir kendilerine gittiğimizde servis almakta sorun yaşamayız.

Tabi herşeyi çözdükde birde rengimi kaldı dersiniz şimdi ama ben genede yazmadan edemeyeceğim. Bir kere değişik renkleri severim. Alışıla gelmiş renkler dışında az rastlanan renkleri beğenirim.

Bakalım bize nasıl bir araç nasip olacak.

sayın berraksu, sanırım bilinçli alıcı siz oluyorsunuz.
ben hiç öyle planları tutturamadım
ne çıktıysa bahtıma aldım ama ilk rrc90 model beyaz dı 80 bin km de.. ikinci 97 disco 1 idri gri ikisine de aşıktım ama sattık işte..
hayırlı olsun.. sahibinden de bir araç var kum grisi 96-97 model çok çok temiz di 20000 lira istiyor ama belki pazarlık olur..
alacağınız araç simdiden hayırlı olsun

Teşekkür ederim,

Elimden geldiğimde belirlediğim kıstaslara göre hareket etmeye çalışıyorum. Bakalım zaman bana nasıl bir araç nasip edecek.

Fazla ince eleyip sık dokumaktan dolayı araçsız da kalmak var işin sonunda.