KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Ynt: Discovery Td5 için Telsiz ve Telsiz Montaj Yeri Önerisine İhtiyacım Var
Serdar ve Enginin bahsettiği tünel yanı en uygun yer , bende önce aynanın arka tarafına taktırmak istedim ama tesisat sorunu çıktı, Anten konusunda Ercan abi, Umut kaptan, Engin (Seriiki) Dediği gibi en yüksek nokta en iyisi ama ağaçlarla çok haşır neşir oluyor anten, benim şahsi fikrim ,önde A bar varsa bunun üzerine monte bence mantıklı, hem anteni kollamak açısından hemde etrafının boş olması, odukçada yüksek noktada olması iyi birşey ama hırsızlar için önlem alıp kullanmadığımız zamanlarda sökmek gerekebilir.
Telsiz anteninin yeri neresi olmalı konusunu çok bilmem. Ama askeriyenin kullandığı (komutan) araçlarında (Defender 110) ön çamurluğun üstüne monte edilmiş kutulara takılıyor.
Anten Stepne askısında, sorun filan yok. Zaten CB öyle anormal faydalı birşey değil.
SAdece arka arkaya giderken biraz sohbet oluyor o kadar
Yoksa PMR'da işimizi görür bizim. Yok ben bu işi çok ciddiye alıyorum diyen olursa,
aracın ortasında en yüksek noktada olması falan filan doğru olacaktır.
Nissan'ın resmi web sitesinde anten bağlama şemaları filan gösteriliyordu,
ne alaka ise..
LRTD5' Alıntı:
Anten Stepne askısında, sorun filan yok. Zaten CB öyle anormal faydalı birşey değil.
SAdece arka arkaya giderken biraz sohbet oluyor o kadar
Yoksa PMR'da işimizi görür bizim. Yok ben bu işi çok ciddiye alıyorum diyen olursa,
aracın ortasında en yüksek noktada olması falan filan doğru olacaktır.
Nissan'ın resmi web sitesinde anten bağlama şemaları filan gösteriliyordu,
ne alaka ise..
PMR ların ya pili biter ya mesafesi yetmez ya birbirlerine uyum sağlamaz, CB en kullanışlı iletişim aracı bence, nerede nezaman nekar uzak ile iletişim kurmaya ihtiyacımız olduğu belli olmaz tedbirli olmakta yarar var.
portbagajda özel anten yeri yapılıyor tavanda olduğu için en yüksek nokta ayrıca hiçbir yerde delinmiyor yurt dışında çok örneğini gördüm tabi discolarda bu söylediğim defenderlerde askeriyenin kullandığı sistem en gecerlisi kolay gelsin
c.cousteau' Alıntı:
portbagajda özel anten yeri yapılıyor tavanda olduğu için en yüksek nokta ayrıca hiçbir yerde delinmiyor yurt dışında çok örneğini gördüm tabi discolarda bu söylediğim defenderlerde askeriyenin kullandığı sistem en gecerlisi kolay gelsin
c.cousteau' Alıntı:
Sanırım stepne üstüne takmak en mantıklısı.
Ben Serdar Bey'in aracındaki Anten düzeneğini bizzat gördüm.
Önden gelecek darbelere karşı olsun, Arkadan stepnenin kendi durumu olsun oldukça kullanışlı bir iş çıkartılmış.
Yukarıdaki resimdeki durumlarda sağlam çıkacak anteni o düzenekte gözlemledim.
Arkadaşlar dün maslak sanayide Oktay usta'nın dükkanındaydık montaj için. Zevkle mükemmelliyetçiliği biribirine katıştırıp süper bir iş çıkarttıklarını düşünüyorum. Telsiz montajın stepne üstüne yapılacağı konusunda hem fikir vermek, hemde yol izlemek babında danışma konusu olabilir diye yapılan işlemi resimli olarak göstermek istedim.
Öncelikle stepne söküldü. Stepne demirini bağlayan sağ en üst cıvatası çıkarıldı.
Arkadan somunlu olduğu için bagaj kapısı tesisatı komple söküldü.
Daha sonra sökülen civata hizası ile stepne arası ölçülerek ara kısma metal bir parça kesilerek antistatik boya ile boyandı.
Metal kıvrılarak doğru açıya getirildi. Telsiz antenini taşıması için 1cm kalınlık şart.
Yukarıdaki resimde görüldüğü gibi kablo yeri kapının yan tarafından giriyor.
Aağıdaki resimde benim tercih ettiğim ama sizin zevkinize kalmış discovery için uygun telsiz yerine montajlı hali.
İç taraftan kablo tesisatını ise burada nereden ve nasıl döşendiği konusunda rahatlıkla fikir sahibi olabilirsiniz.
İpucu vermek gerekirse bu işlem öncesi 4m kabloyu yedek alıp öyle gidin. İşlem hem kaporta ve elektrik hemde demirciyle yürüdüğü için uzun sürüyor. Telsizin güç kaynağını aküden yarım kontakla verin. Genellikle insanlar çakmaklıkta unutup akü bitiriyorlar. Maliyeti yok zaten böyle bir işin..ustanın hakkı çok önemli. Son olarak Can usta'ya ve bu fikri bana veren Serdar bey'e (LRTD5) çok teşekkür ediyorum..
Midland Alan 100 PS Montaj dahil değil bu ücrete..Ben montaj için Maslak Oto sanayide Oktay usta'ya gittim. Zaten heryerde montaj yaparlar ama işçilik önemli..O nedenle tavsiye üzerine gitmek..Daha önce bu işi yapmış birisine gitmek önemli.