Ynt: Discovery Td5 için Telsiz ve Telsiz Montaj Yeri Önerisine İhtiyacım Var
Arkadaslar foruma 2 aydir yazilmamis ama ben yeni CB telsiz alip montaj yaptirdigim icin deneyimlerimi paylasmak istiyorum..
cihaz montajindaki onemli noktalari zaten arkadaslar yazmis aractan aracada degisebiliyor tabii .. benim bu konuda hatirlatacaklarim cihazin on paneli ve mudahalesi siz direksiyondayken ve haliyle hareket halindeyken gorebileceginiz,mudahale edebileceginiz bir yerde olmali.. ayrica seyyar mikrofon gerek yerinde dururken gerekse kullanirken aracin diger kumandalarina herhangi bir fiziki engelleme yapmamali ..
guc baglantisini,diger ekipmanlar calisirken olabildigince az etkilenmesi icin,ureticiler aku kutup baslarina direct baglanti yapmanizi oneriyorlar ..
(aractan cikarken artik cihazi kapatmayi unutmassiniz
)
Benim asil ugrastigim ve halen sorunlu olan konu ise maalesef ANTEN ... Aracim Defender olmasina ragmen su ana kadar antenin SWR ayarini tutturabilmek icin 2. kere yer degistirdim ve halen ideal degil ( 1 yerine 1,5 olabildi ki kotu birsey alis icin )
size onerim Anteni sabitlemek icin bisuru ugrasip delikler delip bagladiktan sonra sorun olup olmadigini gormek yerine, aracinizi acik alana cikardiktan sonra; uzatma kablosu ile ( aractan mutlaka sasi'de alarak ) dusundugunuz yerdeki SWR ayarini kontrol edin..bu 1 rakamini ( president'de boyle baska markalarda farklimidir bilemiyorum ? ) tutturamiyorsaniz baska yerler dusunun derim ..
cihaz prospektusunde aracin on ve arka citalarindan (direklerinden) uzak tutun yaziyordu ama ben ciddiye almamistim .. ustelik bende on roll bar ve on strap halatlari vardi ..benim 1,45 m'lik anteni ilk montaj yerinde hem anteni korumak hemde radyo anteniyle simetrik olsun diye ( sag on cita'dan ) sadece 10 cm mesafeye montaj ettirmistim ..ve alis resmen SIFIR oldu ... strap halatlari soktum ve asagida resimdede OK isareti ile gosterilip onerilen kalorifer hava alis delikleri ustune (bu mesafe yan direklerden yaklasik 50-60 cm kadar ) aractan sase almasinida onceden olcturerek ..) montaj yaptirdim ama hala SWR degeri 1,5 ... ve gordugum,kullandigim kadariyla baglanti olsa bile bu degerde hic iyi degil ...
dogru bir Anten baglantisina sahip olmak, gercekten cihazin montajindan cok cok daha onemli bu konuda sadece montajci degil fiilen kullanim deneyimi olan birilerine montaj yaptirmanizi kuvvetle tavsiye ediyorum ..
keyifli paylasimlar / Ertugrul