Ynt: DIY Kendin Yap Snorkel
Öncelikle strafordan snorkeli yapacağım, yani aracın hatlarına uygun olarak şekli belirleyerek kalıp oluşturmuş olacağım.Daha sonra bu köpükten kalıbın üzerine fiber dökerek sonuca ulaşmayı planlıyorum.Cam elyafı sertleştiren polyester ve sertleştiricisi bir araya geldiğinde ısı oluşturarak kuruyorlar, bu oluşan ısı ve kimyasallar köpüğe bir zarar verecek mi bilmiyorum, daha önce hiç fiber deneyimim olmadı ancak çok zevkli olacağına eminim önce başka bir yerde deneyerek asıl kalıba döküm işlemini gerçekleştireceğim.Eğer bir reaksiyon oluşuyorsa önlemimi alarak asıl kalıba geçeceğim.
Bugün malzemeleri temin ettim
5 tabaka sert stafor, tanesi 5TL=25TL (yalıtım ya da inşaat malzemeleri satan yerlerden temin edilebilir)
2lt kadar polyester ona yetecek kadar sertleştirici ve göz kararı da cam elyafı aldım.Toplam 30 TL de bu malzemelere ödedim.Dediğim gibi daha önce deneyimim olmadığı için ne kadar malzeme gider tam kestiremiyorum eksik kalırsa tamamlarım.
Şimdilik malzemelerimiz bunlar daha sonra fiber üzerine düzgün bir zemin elde etmek için çelik macun (polyester macun) çekerek zımpara işlemine geçeceğim.
Biraz sabırsızlıktan olsa gerek malzemeleri hava kararmaya yakın almış olmama rağmen bir kaç ufak deneme yaptım.Hava karanlıktı 1 de cepten resim çektim onu da ekliyorum.
Kalıbı nasıl oluşturacağıma ilişkin fikir vermesi açısından;
Bu hafta işlerimiz biraz yoğundu o sebeple yarın da çalışacağım aralarda ufak kaçamaklar yapabilirsem haftasonu projeme de zaman ayırmak istiyorum.