Selamlar
Sonuna kadar söylediklerinize katılıyorum. Aslında açıklaması gerçekten zor olsa da ; Denize gideni anlarım, pikniğe gideni anlarım. Bunlar doğa sever değil derim. Aldıkları terbiye bu kadar derim. Niyetleri mangal yakmak, çöpünü de rastgele atar derim.Derim de kendimi avutur, sonra da çöpleri toplama başlarım. İnsanları yerin dibine sokmadan kendimi avuturum. Doğru mu ? Hayır kesinlikle yanlış.
Karavanım var ve eşimle doğada dağlar da olmayı çok seviyoruz.
Kuş uçmaz kervan geçmez yerlerde olmak için elimize gecen her fırsatı değerlendiriyoruz. Bu yüzden de sık sık dağlara çıkıyoruz.
İşte bunu anlayamıyorum. Benim gittiğim bu yerlere gelmek için turlara katılıp, onlara sırf doğa da olmak ve yürüyüş yapabilmek adına para verip, sonra da gelip o doğanın içine edenleri hiç ama hiç anlamıyorum. Güzel kardeşim git şehirde yürü, çöpünü oraya at, belediye temizlesin. Bu Allah'ın dağını kirletmek için bunca zahmete ne gerek var. Buranın insanı senin çöpünü toplamak zorunda mı? Helede o içkiyi içtin; yarasın. Yarasın da güzel kardeşim şişeyi neden paralar da her tarafa atarsın? Senin bıraktığın o poşeti yiyen, kırdığın şişe ile ağzı yaralanan sonuçta hastalanan bu hayvanlara yazık değil mi? Bütün geçimini bu hayvanların etinden, sütünden sağlayan bu insanlara yazık değil mi?
Sırf sen doğada olamak için değil, ben de yürüyüş yapıyorum doğa severim diye hava atasın diye bu güzelim doğayı katletmeye utanmıyor musun diye soruyorum.
Aldığım cevap. YOOOOO.....................