KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Ynt: Doğu Karadeniz'de Dağlarında 11 Gün Gezdim. Karadeniz Ne Güzelmiş.
Akşam üzeri yaylaya vardığımızda yoğun bir sis ve yağmur vardı. Akşam, kaldığım odanın penceresini açtığımda, odaya yoğun bir sis girişi oldu. Böyle bir olayı ilk kez yaşadım. Anlaşılan Karadeniz anlatılmaz, yaşanır.
11.07.2011
Kafkasör'den ayrılıp, Borçka'ya hareket ettik. Hedefimiz Borçka-Karagöl. Ben Akdeniz'de, Antalya'da şelaleler var sanırdım. Burada adım başı bir şelale var
Karagöl - Camili, Efeler yol ayrımında durduğumuzda yamaçtaki dağ çileklerini fark ettim. Daha önce, askerliğimde tatbikatta iken yemiştim. Ama bunlar inanın bir başka idi. Sanki parfüm dökülmüş gibi çok güzel bir kokusu ve muhteşem bir tadı vardı. ( Ben "Bu ne, parfüm gibi kokuyor" diye düşünürken, oğlum " baba buna parfüm mü dökülmüş" dedi)
Karagöl'de yemek yiyebileceğiniz restoran mevcut. Günübirlik gelenlerin yanında, kampçılarda var. Yakında gölün etrafına yürüyüş için parke taş döşenecekmiş. Anlaşılan doğal güzellik biraz bozulacak.
Karagöl'den Camili - Efeler - Maçahel'e devam etmeyi çok istiyordum. Ancak güzellikler karşısında yollarda o kadar dura kalka gitmeye başladım ki, oralara varana kadar gece olacağını anladım ve üzülerek vaz geçtim. Bu tüm Karadeniz gezim boyunca böyle oldu. Planladığım yerlerin, yaylaların bazılarından vaz geçmek zorunda kaldım.
Karagöl'den Arhavi Çifteköprülere devam ettik. Karadeniz'de bu tip köprüler çok fazla sayıda ama iki köprünün yanyana olduğu başka bir yer yok.