KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Ynt: Doğu Karadeniz'de Dağlarında 11 Gün Gezdim. Karadeniz Ne Güzelmiş.
Çiçekli Yaylası'ndan Çamlıhemşin'e dönüm, oradan Ayder Yaylası'na geçtik. Yayla'ya vardığımızda hafif yağmur ve sis vardı. Buralarda yağmur için " öğleden sonra gelen misafir" deniyor. Neredeyse her gün öğleden sonra hafifte olsa yağmur yağdı.
Ayder'e girdiğimizde, düzlükte çimenlerin üstünde gençler horon vuruyorlardı. Dikkat ederseniz horon tepiyorlardı değil, vuruyorlardı diye yazdım. Zira üşenmemişler " Biz Hayvan Değiliz Tepelim. Horon Tepilmez, Vurulur" diye pankart asmışlardı
Ayder'de memişoğlu Konak Otel'de kaldık. Yeni ve oldukça temiz bir otel. Gece gençler otelin önündeki yolda, yağmur altında horon vurmaya başladılar. 3-5 derken sayıları gittikçe arttı. Otel sahibi, gençlere otelin verandasında devam etmelerini teklif etti. Horon burada devam etti. Tv'de gördüğümde horondan pek hoşlanmazdım. Yakından izleyince harika bir şey. Sırf horon için seneye tekrar gitmeyi bile düşünüyoruz
13.08.2011 sabahı, tabelasını gördüğümüz Hazindak Yaylası yürüyüş parkurunda yürümeye karar verdik. Ayder Yaylasının yanındaki dernin üzerinden geçip, Hazindak'a doğru yürümeye başladık. Akşam yağmur yağmış olduğundan yerler biraz kaygandı. yine de epey yürüdük. Sonraaaa, yolda kocaman bir dışkı gördük. Oldukça taze idi. Belli ki buradan akşam bir ayı geçmiş. Bir kaç yüz metre sonra bir daha gördük. Hani pek tırsmadık ama ;D yine de "çok terledik değil mi deyip" Ayder'e geri döndük.
Ayder'e dönünce, Ayder'in yukarısında bulunan Yukarı Kavrun yaylasına gitmeğe karar verdik. Yol çok çetindi. Önce başka bir yayladan geçtik. Burada o gün şenlik düzenlenmişti. Oldukça kalabalıktı. Biz yola devam ettik. Yolda kıştan kalma kar yığınları vardı. Harika derelerin kenarından geçerek Y.Kavrun'a vardık. Harika bir yer.
ŞU anda ( saat 22.52 ) mesajımı okuyan varsa, tesadüfen TRT Haber'de "Tulumcu" isimli program başladı. Çamlıhemşin, Zilkale vs gösteriyor. Tavsiye ederim
Yukarı kavrun'a varınca "Molla Veis" in yerinde, derenin üzerindeki köprüye yerleştirilmiş masaya kurulduk. E tabii muhlama ve sütlaç yedik, çayımızı içtik.