Ynt: Doğum Fotoğrafı Hakkında Yardım
Merhaba bende nacizane fikirlerimi belirtmek isterim.
Esra hanımında dediği gibi bencede siz doğuma girmeyin. Bunun bir çok sebebi var..
Öncelikle girmeyin dediğimdeki en büyük etken sizin bebeğiniz dünyaya geleceği için çok fazla heyecanlı olabilirsiniz.. Diğer hususlarda ister sezeryan ister normal doğum olsun özellikle kana karşı bir antipatiniz var ise bu sizi bir hayri fazla zora sokacaktır. Ben doğumlarımda eşilerin doğuma girmesini özellikle rica ediyorum.. Hem eşlerine destek vermeleri için hemde ilk aile fotoğrafını ameliyathanede(doğumhanede) çekmek için tabiki bu bir tercih meselesi..
Ekipman olarak kötü lens veya makinaya sahip değilsiniz ama kannımca buradaki en önemli etken ameliyathane ortam ışıkları.. Vip hastanelerde çekimlerim gayet zevkli ve kolay bir şekilde geçiyor ama benim deyişimle mahalle aralarındaki tıp merkezi görünümlü özel hastanelerde sadece ameliyathane ışıkları mevcut.. Ortamı aydınlatan diğer ışıklar malesef kapalı veya öyle bir ışık yok
Bu nedenle çekimlerinizde ameliyathane ışıkları sadece bebeğe geleceği için bebeğin üzerinde parlamalar malesef kaçınılmaz olur
Heleki bebeğinize checkup yapıldığında kullandığınız lens size yeterli gelmeyebilir..
Bu yüzden ekstra yanınızda diyaframı 1,8, 1,4, 2,0, 2,8 gibi herhangi lensi bulundurabilirsiniz..
Çekimlerim boyunca 8gb kart ve 3 pil bulundururum. 2 pil sizi idare eder. Ama işinizi şansa bırakmamak için 3 tane bulundurabilirsiniz. Son olarak lütfen bebeğinize flaşh kullanılmasından kaçının.. Özelliklede hastane ışıkları çok yetersiz olacağı için gereksinim duyabilirsiniz.. O zaman tavana patlatmanızı öneririm..
Soracağınız başka bir konu olursa şayet.. Bana ulaşabilirsiniz.. Sevgiler