KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Ynt: Dört Tonluk Paraşüt Teknesi Kumda Denizden Nasıl Alınır?
Antistall = stopetmez gibi bir sitem diyebiliriz vede her defenderda vardir bu sistem . Teknik olarak debriyaj ,gaz , fren kullanmaksizin araca sadece kontak anahtari acarak yada kapatilarak ivme verilen bir sitem. bu yuzden defenderlarin kontak anahtarinin solda cama yakin vede elle rahatca acip kapatilabilecek bir yere konuldugunu ben sahsen dusunuyorum.
Uygulanmasi soyledir :- Arac calismadan debriyajina basin , arazi vitesini sola cekip yukari olarak orta diferansiyeli kilitleyin , aracin normal vitesini ise kaca isterseniz takin , isterseniz geri vitese takin sonra arabadan inin kontak anahtarini cevirip arabayi calistirin. Arac kendi hiz ayarini yapar vede hareket etmeye baslar. Bu konumda araca gaz verilmesi veya fren yapilmasi tavsiye edilmez .
Bu ozelligin bir faydasida eger aracta tek basinaysaniz vede camurda yada karda takilmissaniz araci bu konumda calistirip kendinizde on yada arka tampona cikip sallanarak aracin takili yerinden kurtulmasini tek basiniza saglayabilirsiniz.
Süper bir iş çiıkarmış vburada defender. İmrendim. Ben yapmak isterdim Bu tekne gerçekten 4 ton mu yoksa 4 tonluk mu?
yani yüzer maks ağırlık 4 ton mu yoksa boş ağırlık 4 ton mu merak ettim. Boş ağırlık 4 ton ise o romork %40 kadarını araca bindiriyor olmalı. buda yaklaşık 1600 kg eder. Resimde 1600 kg yüklenmiş bir aks görüntüsü yok.
alper5005' Alıntı:
Süper bir iş çiıkarmış vburada defender. İmrendim. Ben yapmak isterdim Bu tekne gerçekten 4 ton mu yoksa 4 tonluk mu?
yani yüzer maks ağırlık 4 ton mu yoksa boş ağırlık 4 ton mu merak ettim. Boş ağırlık 4 ton ise o romork %40 kadarını araca bindiriyor olmalı. buda yaklaşık 1600 kg eder. Resimde 1600 kg yüklenmiş bir aks görüntüsü yok.
Bu teknenin net agırlıgı(hidrolik vinç, yağ+yağ tankı,motor,türbün)3500 kg civarıı
tekneyi cektiğimiz gün içinde şanzıman hizzasına kadar su vardı kısaca en az 4000 kg ve ustüdür
romörk konusuna gelince araca cok cok az bir yük biniyor asıl yük romorkde bunuda su sekilde acıklayabilirim romorku aractan cıkarınca romork terazide duruyor
dalgakıran' Alıntı:
Bu teknenin net agırlıgı(hidrolik vinç, yağ+yağ tankı,motor,türbün)3500 kg civarıı
tekneyi cektiğimiz gün içinde şanzıman hizzasına kadar su vardı kısaca en az 4000 kg ve ustüdür
romörk konusuna gelince araca cok cok az bir yük biniyor asıl yük romorkde bunuda su sekilde acıklayabilirim romorku aractan cıkarınca romork terazide duruyor
Cevabınıza teşekkür ederim. Evet resme tekrar baktım çift dingil bir romork ve yük ortalı üstelik romorkun ağırlığını da hesaba katarsak 4000 kg nin epey üzerindedir. Defender süper iş çıkarmış gerçekten.
son resım mukemmel.. daha once nıva da kullandıgım ıcın nıvanın bunu sudan alması imkansız defender ıyı secım olmus.. bu kıs bende karda kalan arka arkaya 2 dogancıyı baglayıp cekmıstım..