KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Pazar günü keşif amaçlı iki araçla Çayeli vadisindeydik. Yollarımız oldukça karlı ve buzluydu. Yolumuza düşen koca bir kayayı yanındaki karları kazma ve kürekle kürerek açtık. Yukarılara yaklaştıkça hem kar çığı hem de toprak kaymaları engel çıkardı. Bu engelleri aşamadık. Yolumuzun üzerinde bulunan kar olmayan güneş alan bir yerde kamp kurup mangalda sucuk ve odun ateşiyle semaverde kaynamış suyla çay demleyip içtik. Keyifli bir gezi oldu. Bu gezide aldığımız yeni lastikler çok harika bir performans sergiledi, kar lastiğini aratmadı diyebilirim. Önceki standart lastiklere nazaran derin karda ve dik rampalardan kalkışlarda hiç sorun çıkarmadı. Geri hiç kaymadan rampalarda dur-kalk yaptığımız çok oldu. Orjinal lastikleri bitenlere veya sıfır halde satıp yeni lastik alacaklara kesinlikle tavsiye ederim. Normal dört mevsim veya kar lastiği almasınlar. Dört dörtlük bir lastik diyebiliriz.
Ynt: Duster ile Karlı Bir Gezi ve BF Goodrich Performansı
güzel bir gezi olmuş, yalnız merak ettiğim çayli vadisi dediğiniz yer neresi hangi köylerden ilerleniyor.?bende çayeliliyim hafta sonu geldiğimde belki bende bir kaçamak yaparım o tarafa doğru....
maresal' Alıntı:
güzel bir gezi olmuş, yalnız merak ettiğim çayli vadisi dediğiniz yer neresi hangi köylerden ilerleniyor.?bende çayeliliyim hafta sonu geldiğimde belki bende bir kaçamak yaparım o tarafa doğru....
Arkadaşım bir mesajda en fazla 5 resim yüklersen hem sen yorulmazsın hemde konuya bakanlar işkence çekmemiş olur... 5 resimden fazlası bilgisayarları kasar...
Daha önce böyle bir şikayet gelmediği için siteye 5'li olarak yüklemekle uğraşmamak adına başka bir siteye kolaycılığa kaçarak hepsini yükleyip buraya link veriyordum. Bundan sonra 5'li yada 10'lu gruplar halinde koyarız inşallah. Ama şu anki eklediklerimi düzeltmek adına istediğiniz şekilde koysam da öncekileri silemediğim için bu sayfa açılırken yine bazı bilgisayarları kasacaktır. Şimdilik size şu siteyi versem daha iyi olacak gibi http://www.facebook.com/pages/RİZE-OFF-ROAD-KURTARMA-TAKIMI/210762928965089 umarım moderatörler kızmaz
aracınızla çok güzel bir gezi çıkarmışsınız benim size sorum olacak rav 4 2001 model aracım için lastik düşünüyorum orduda köy yolları asfalt ve karda bu lastikten almamı tavsiye edermisiniz öneriz ne olur şu anki lastik ölçüleri yazlık kumho var 235/60/16 225/70/16 uygun olur mu t/a bf goodrıch
Tebrikler Ümit Bey,yine seyredilesi ve iç çekilesi bir gezi çıkartmışsınız.
Lastiklerin performansı da bir harika,zaten off-road camiası tarafından da kabul edilen bir marka.
Ümit bey,şu resimler konusu hakikaten uğraştırıcı oldu be .Bilgisayar üç dört defa kilitlendi mesaj yazabilmek için ne sıkıntı çektim bir bilsen.
Tekerin hep düz bassın.
AV83' Alıntı:
aracınızla çok güzel bir gezi çıkarmışsınız benim size sorum olacak rav 4 2001 model aracım için lastik düşünüyorum orduda köy yolları asfalt ve karda bu lastikten almamı tavsiye edermisiniz öneriz ne olur şu anki lastik ölçüleri yazlık kumho var 235/60/16 225/70/16 uygun olur mu t/a bf goodrıch
Teşekkürler Arif Bey, eğer çamur tipi MT lastik aramıyorsanız,size tavsiye edebileceğim tek lastik BFG AT olurdu. Karda ve asfaltta tek geçerim. Ama ebat konusunda yardımcı olamayacam maalesef.
ümiterkan' Alıntı:
Teşekkürler Arif Bey, eğer çamur tipi MT lastik aramıyorsanız,size tavsiye edebileceğim tek lastik BFG AT olurdu. Karda ve asfaltta tek geçerim. Ama ebat konusunda yardımcı olamayacam maalesef.
Sayın Ümiterkan, "215-70-16 BF GoodRich All Terrain T/A" ebat ve markalı lastikle ilgili sizden daha detaylı bir yorum beklemekteyiz.Sürtme sıkıntısı var mı?Yakıta,sese etkisi,kar-çamur performansı,fiyat...İlginize teşekkür ediyorum.
lysmhc' Alıntı:
Sayın Ümiterkan, "215-70-16 BF GoodRich All Terrain T/A" ebat ve markalı lastikle ilgili sizden daha detaylı bir yorum beklemekteyiz.Sürtme sıkıntısı var mı?Yakıta,sese etkisi,kar-çamur performansı,fiyat...İlginize teşekkür ediyorum.
anki lastik ölçüleri yazlık kumho var 235/60/16 225/70/16 uygun olur mu t/a bf goodrıch
AV83 : Otomatik vitesin kafasını biraz karıştırabilir. %4.8 dönüş hızı (lastik çevresi) farkı var (bknz http://www.miata.net/garage/tirecalc.html)
Lastik çamurlluklara sürter mi bilemem denemek lazım.
lysmhc' Alıntı:
Bizim araç için konuşacaksak 215-70-16 sürtme yapmadan rahatlıkla kullanılabilir. Yanak 65'ten 70'e çıktığı için de süspansiyon konforu artmıştır. Yakıt konusunda ise normal ebatla aralarında bir fark yok. Kar performansı en iyi olan lastiklerdendir. Çamur performansı ise MT çamur lastikleri kadar olmasa da standart lastiklere ve diğer AT grubu lastiklere göre oldukça iyidir. Gezenbilir forumunda BFG AT'nin performansı ile ilgili birçok bilgi bulabilirsiniz. Bizim araçla ilgili olan en önemli kısmı ise 215-70-16 ebatın bize cuk diye uymasıdır Standart lastiklerinizi eskittikten sonra size yazın ve kışın tavsiye edebileceğim tek lastiktir. Özellikle karda müthiştir, sizi şaşırtır. Ayrıca çok dayanıklıdır. Ben sürekli arazide kullanmama rağmen lastikler ilk günkü gibi hatasız ve sorunsuz duruyor. Ben 2011 Aralık ayında 300TL'ye almıştım( O zaman Bridgestone Dueler AT 270TL Competus AT ise 250TL idi) şu anki fiyatlarını bilmiyorum maalesef. Ama diğer AT grubu lastiklere yakın fiyatı vardır. Diğer AT grubu lastiklere göre vereceğiniz fiyat farkını uzun vadede dayanıklılık ve performans olarak geri alırsınız. Tecrübe önemlidir
BFG AT'nin bazı ebatlarında kar lastiği logosu varmış, hepsinde yok.
Bunun anlamı hakkında çok yazıp çizdim, burada: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=94171.msg1217811#msg1217811
Mevsim şartlarına göre ihtiyacı karşılayabilir ama yazlık lastik hamuru aşırı soğuk havalarda sertleşir. Aşırı soğuk derken bu lastik ne kadar soğukta tutuyor denemeden bilinmez tabi, ama normal kışlık lastiğe eşdeğer olduğunu düşünmeyin.