KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
arkadaşlar bi sualim olacak ben lassa bayisinden 4x4 duster aracım için sipariş verdim.Ancak bana verilen sipariş lastiği snoways 2c modeli yalnız bu lastiğin türüne lassanın kendi sitesinden baktığımda hafif ticari lastiği olarak görünüyo.4x4 araçlar için uygun olan lastik ise competüs winter diye geçiyo.sizce snoways 2c llastiklerde duster için uyumlu olurmu
arkadaşlar bi sualim olacak ben lassa bayisinden 4x4 duster aracım için sipariş verdim.Ancak bana verilen sipariş lastiği snoways 2c modeli yalnız bu lastiğin türüne lassanın kendi sitesinden baktığımda hafif ticari lastiği olarak görünüyo.4x4 araçlar için uygun olan lastik ise competüs winter diye geçiyo.sizce snoways 2c llastiklerde duster için uyumlu olurmu
Aracımda bende competus winter kullanıyorum tek seçenek var zaten lassa da kendi sitesine de girerseniz görürsünüz isterseniz satıcıyla tekrar görüşün.
Can bey, ben de geçen kış aynı hataya düştüm. c tipi lastik aldım. Bizim araclara c tipi (kargo tipi) lastik olmuyor, yük endeksi yüksek ve sert lastikler. Çukurlar ve engebelerde ön düzeni ve amortisörleri bozar dediler. 1 ay kullandığım lastikleri satıp, 98 yük endeksli kış lastiği aldım. aman c tipi hafif ticari lastiği almayın.
Aracımda bende competus winter kullanıyorum tek seçenek var zaten lassa da kendi sitesine de girerseniz görürsünüz isterseniz satıcıyla tekrar görüşün.
Veteriner bir arkadaşımda Duster 4X4 var. O da C. Winter kullanıyor. Geçen kış ,gece gündüz, kar buz dinlemeden dağ köylerine gitti geldi. Çok memnun...
En doğrusunu yapmışsınız. Ben geçen kış boyunca karlı dağ yollarındaydım, memnunda kaldım. Bazı denemeler de yapmıştım performansı nasıl diye. Süratlenip ani durmalarda fren mesafesi gayet iyiydi ve herhangi bir kızaklama yapmamıştı. ABS de devreye oldukça geç giriyordu. Tabi bu ne kadar hızlı gittiğinize bağlı olarak değişir. Hatta sırf buz olan eğimli bir yere girmiştim herhangi bir kayma yaşamamıştım.
vay be lassa geçen sene 245 tl idi şimdi 275 olmuş. ben continantel aldım geçen sene ContiCrossContact Winter %20 indirim ile 265ti yanılmıyorsam fiyatı ve çok memlundum geçen sene hiç zincir takmadım metreyi bulan karda ve köy yollarında. continin bu baharda bir lastiğini gördüm yeni competus wintere benziyordu deseni şimdi bulamadım acaba ellerindeki stoğu bitirip demi piyasaya sürecekler yenisni
En doğrusunu yapmışsınız. Ben geçen kış boyunca karlı dağ yollarındaydım, memnunda kaldım. Bazı denemeler de yapmıştım performansı nasıl diye. Süratlenip ani durmalarda fren mesafesi gayet iyiydi ve herhangi bir kızaklama yapmamıştı. ABS de devreye oldukça geç giriyordu. Tabi bu ne kadar hızlı gittiğinize bağlı olarak değişir. Hatta sırf buz olan eğimli bir yere girmiştim herhangi bir kayma yaşamamıştım.
Continentallerle aynı bastıklarını hatırlıyorum hatta sormuştum bu tarz kış lastilerinde bir farklılık var mı diye yok demişlerdi 29-30 psi basmışlardı.
Bu kış en matıklı seçenek Lassa Competus Winter gibi göüzüküyo çünkü 250 civarına alınabilir.
Continental Crosscontactwinter 350den aşağı yok hiçbiyerde.