KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Ben de 250 civarına kış lastiği almak için piyasayı dolaşırken, Petlas- Starmaxx gibi ürünlere baktım ama hiçbirinde de SUV lastiği görünümü yoktu. Tesadüfen evin ordaki karma lastikçiye uğradım, lastikçi Yokohama I/T+ diye bi lastik önerdi (GO71). Farklı bir ebattaki desene baktım ve gerçekten çok hoşuma gitti. Hemen 215/65/16 siparişi verdim. Adeti 240 TL. 2 hafta içinde gelicek. Artık performansını da kullanıkça yazarım.
Ben, 215/65/R16 98H Goodyear Ultra Grip 8 (UG8) aldım. (imal tarihi 2012)
İnternette bi siteden aldım, Kampanyalı Fiyatı kargo dahil 243 TL civarında bi fiyata mal oldu.
Çok hesaplı aldığımı düşünüyorum. Eskişehir'de Goodyear bayisine sordum henüz gelmemişdi, 350 TL civarında olduğunu söyledi.
bu modellerede bakabilirsiniz ama pahalı sanırsam fiyatları lastik üzerinde göstergelerde lastiğin kaç mm derinlikte olduğunu ve değişim zamanını gösteriyormuş
http://www.lastiknokian.com/urungrup.aspx?URUNGRUPID=2&mevsim=winter
Ben, 215/65/R16 98H Goodyear Ultra Grip 8 (UG8) aldım. (imal tarihi 2012)
İnternette bi siteden aldım, Kampanyalı Fiyatı kargo dahil 243 TL civarında bi fiyata mal oldu.
Çok hesaplı aldığımı düşünüyorum. Eskişehir'de Goodyear bayisine sordum henüz gelmemişdi, 350 TL civarında olduğunu söyledi.
arkadaşlar benim dacianın üzerindeki fabrikanın taktığı lastik michelin latitude tour hp (alpin değil) bu lastiğin dişleri yani üzerindeki kılcal kanallar testere dişi gibi bildiğimiz vakumlu kış lastiklerine benziyor int. de baktığım kadarıyla bu lastiğin kanalları düz çizgi şeklinde bilahare foto koyacağım dişlerine bakıpta bu benim lastiğe kış lastiği diyebilirmiyiz.
arkadaşlar benim dacianın üzerindeki fabrikanın taktığı lastik michelin latitude tour hp (alpin değil) bu lastiğin dişleri yani üzerindeki kılcal kanallar testere dişi gibi bildiğimiz vakumlu kış lastiklerine benziyor int. de baktığım kadarıyla bu lastiğin kanalları düz çizgi şeklinde bilahare foto koyacağım dişlerine bakıpta bu benim lastiğe kış lastiği diyebilirmiyiz.
Tam bir kış lastiği denemez. Araçlarımız 4WD oldukları için her yol şartlarında optimum performans sağlayabilmeleri için bir çok özelliği üzerinde bulunduran bu tarz lastiklerle piyasaya sürülmekte. Bu nedenle biraz kar, biraz yağmur ve kuru yol özellekleri barından lastikler üzerinde bu tarz iz benzerlikleri olduğunu düşünüyorum. Tam bir kış lastiği diyebilmek için hamurunun kış lastiği standartlarında olması gereklidir.
dağ şekli içinde kartanesi gibi bir sembol olması gerekiyor (resmi yükleyemedim sanırım) kış lastiği olması için , benim dusterda da bulunan lastik ise latitute tour hp m+s yazmasına rağmen (M=mood=Çamur , S=Snow=kar) kış lastiği sembolü yok bu yüzden kış lastiği olarak kullanılmasa daha iyi. kış lastiği olanların yapısında bildiğim kadarı ile kauçuk bulunuyor ve daha yumuşak bir yapıya sahip.
Aynı ürünün kış lastiği modeli ise latitude alpin diye geçiyor sanırım