http://www.lassa.com.tr/lastikler/lastik-04-02-0-0-E32-SNOWAYS_2C
Yozgat da yaşıyorum veteriner hekimim .kış çok sert geçiyor.hem kar yağışı fazla hemde donma fazla.bu lastik hafif ticari araçlar için ama agresif desenli başka uygun ölçüde lastik bulamadın çok araştırdım.tanesini 300 tl ye aldım bakalım bu kışı nasıl geçirecez
Yozgat da yaşıyorum veteriner hekimim .kış çok sert geçiyor.hem kar yağışı fazla hemde donma fazla.bu lastik hafif ticari araçlar için ama agresif desenli başka uygun ölçüde lastik bulamadın çok araştırdım.tanesini 300 tl ye aldım bakalım bu kışı nasıl geçirecez
Burada (Tokat-Almus) bir veteriner arkadaş ,geçen sene Duster'ına Competus kış lastiği almıştı bir takım. Çok sert şartlarda bile yolda kalmadı. Köye geldi gitti...
Arkadaşlar yukarıdaki siteden lastik alan var mı?Fiyatları piyasaya göre uygun gibi geldi.Merak ediyorum lastiklerin tarihleri eski midir?Kaç günde elimize ulaşır?Saygılar...
Arkadaşlar yukarıdaki siteden lastik alan var mı?Fiyatları piyasaya göre uygun gibi geldi.Merak ediyorum lastiklerin tarihleri eski midir?Kaç günde elimize ulaşır?Saygılar...
Bugün aracıma petlas snowmaster aldım 4 tanesi 860 tl,6 taksit 3 ay erteleme...yalnız lastiğe 38 psi hava bastı lastikçi...29 olması gerektiğini söyledim,şahin,doğan vs. arabalara 29 bastıklarını,bu ebat lastiğin(215/65/16) 38 olması gerektiğini söyledi!
Bugün aracıma petlas snowmaster aldım 4 tanesi 860 tl,6 taksit 3 ay erteleme...yalnız lastiğe 38 psi hava bastı lastikçi...29 olması gerektiğini söyledim,şahin,doğan vs. arabalara 29 bastıklarını,bu ebat lastiğin(215/65/16) 38 olması gerektiğini söyledi!
güle güle kullanın bu konu hakkında başlık vardı baya tartışıldı bende contininkini taktırdım 36 hava vurdum geçen kış 38 ps ile dolaştım bir kış bir sorun olmadı. Ama siz yinede düşürün isterseniz
c tipi hafif ticari lastiklerinin dişdeseni çok iyi, ancak; yük endeksi 104, 107, 109 gibi, çok sert lastikler. Amortisör ve ön düzene zarar verir dendi. Ben geçen sene petlas full grip almıştım, sürüş kasislerde çok sertleşti, onları satıp 98 yük endeksli kış lastiği aldım, aracın sürüşü standart lastikler gibi rahatladı. lastikçiler Duster'a c tipi ticari lastiği olmaz diyorlar.
Buradan iddia ediyorum lastikçilerin %80inde teknik bilgi diye bişey yok. Hala düz mantık kulaktan dolma şeylerle ticaret yapıyolar.
Hatta lastik üzerinde yer alan bir çok kısaltma ve terimin sayının, ne anlama geldiğini bilmeyen lastikçiler bile var.
Ben hala bu ebat lastiğe şu kadar hava basılır diyen lastikçileri anlamakta güçlük çekiyorum. Ve diyorum ki arkadaş; bu aracın yüklü-yüksüz ağırlığını biliyo musun! Lastik üzerinde yazan yük indeksinin lastik başına kaç kilograma denk geldiğini biliyo musun!
Ama şu bir gerçek ki; , 1250 kglık bir araca yüzküsür indeksli C tipi lastik takıp da, 36-40 psi havalar basarsanız o aracın viraj, kuru-ıslak fren ve çekiş özelliklerini %50 oranında değiştirmiş olursunuz.
ben de geçen sivas'a kar bastırınca petlas aldım,1 haftadır kullanıyorum.karda ve ıslak yolda performansı çok iyi,ses standart lastiklere göre azaldı diyebilirim fakat buz üstünde araç ara ara kayma eğilimi gösterdi.lastikleri değiştirdiğimde lastikçi 38 psi hava bastım demişti dönüşte güvendiğim bir petrol istasyonunda lastikler soğukken ölçtüm 3 lastik 40 psi sağ arka 38 psi çıktı lastik basınçlarını 35 e düşürdüm.Şu an kar ya da buz olmadığı için tekrar deneme şansım olmadı.