Duster Koltuk Kılıfı seçimi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sial Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,078

sial

Ana Kamp
merhabalar araca koltuk kılıfı almak istiyorum fakat çok farklı firma var. aracına koltuk kılıfı alan arkadaş varmı nasıl memnun mu?

Etiketler

Ynt: Duster Koltuk Kılıfı seçimi

Kılıf yakışmıyor hiç bir araca, bu benim kişisel kanaatim, aerodinamik 'ini bozuyor koltuğun ayrıca, zaten koltuklarınız mı eskidi pislendi vs, deri koltuk yapılıyor araca 900 tl gibi bir masrafla hatta vucudunza göre koltuk bile yapıyorlar şahane biçimde. Gerçek deriler nakış işlemeli vs daha da konforlu yakıcı birşey istiyorsanız onlarında fiyatı 1200 gibi birşey. Bence araca kılıf takarak aracınızı kötü görünmesini sağlamayın.

serkanefe beyefendiye katılıyorum , aerodinamiğini değil de ortopedisini bozuyor v ene olursa olsun ucuz bir hava katıyor.

Bence 1,2 sene eskitip sonra iyi bir deri döşeme (ve beraberinde koltuk ısıtma yaptırmak hatta arka koltuğa bile) en güzeli olur. ucuzu 900 tl , kalitelisi 1200-1400 tl ye çıkar , ısıtmalarla beraber 1500- 1700 tl olur. görüntü de süper olur , çoğu premium araçta olmayan arka koltuk ısıtmaları da cabası. Üstelik kapı içleriniz vs de deri ve daha şık olur.

düşününcede banada mantıklı geldi... bikaç sene kullanıp eskitip deri kaplatmak iyi olurr..

Bahsettiğiniz koltuk ısıtma yakıt tüketimini etkiler mi?

Duster koltukları da kılıf ama satılan koltuk kılıfları gibi Orginal döşeme gibi hiç biri durmaz ..
alacağınız kılıf Kumaş kalitesi %100 koton terletmeyen ve çabuk yanmayan olması gerekir.
Koltuk kılıflarında Air Bag girişlerine dikkat etmenizi tavsiye ederim.
Deri koltuk yazın terletir,kışın soğuk tutar..ama temizliği çok kolak..
koltuk kılıflarında geçen gün Puf marka kaliteli bauhause gördüm..
Duster koltuk modellerine uygun özel yapım koltuk kılıfları yapan yerler var.
http://otogiyim.com/

kaliteli deri yazın terletmez , kışın da sısıtma dolayısı ile zaten soğuk tutmaz.
yaklaşık 9 senedir deri döşemeli araçlar kullanıyorum , yazın kadife kumaşlı otolar kadar bile terletmiyor. normal pamuklu kumaş döşemeden de farkı yok.

bence ne marka alırsanız alın sonuçta "kılıf" tır ve ister istemez aracınızı ucuz gösterir.

artcar.com.tr , ziyaret edin galeriden fotoğraflara bakın hak vereceksiniz , ısıtma sistemi dahil fiyatlar da var , derilerin tanıtımı da. Kılıfla mukayese etmeyiniz...

logolu , logosuz , kırmızı dikişli , normal dikişli , süet , nubuk , hakiki , suni vs vs...

sn tolfine , araçta kullanıyorsanız eğer navigasyon cihazı veya I pod bile yakıtı etkiler , çünkü hepsi extra elektrik çeker bu da akünün şarjı için motordan extra güç demektir ama ne kadar etkiler ? % 0,001 kadar olabilir mesela ? e bunu da farketmek pek mümkün olmadığı için , koltuk ısıtma yakıt tüketimini arttırmaz der geçeriz . (teorikte mutlaka arttırıyordur hele hem ön hem arka koltukların ısıtması mesela 500 km boyunca açık bırakılırsa belki % 0,5 arttırıyordur bilemeyeceğim) fakat yakıt tüketimi artışını çok hissetmeseniz de poponuzun ısındığını mutlaka hissedersiniz ve dudaklarınızda şöyle yayvan bir gülümseme oluşur..

Selamlar,
forumda dolaşma fırsatı bulunca,bu konuda dikkatimi çekti.Isıtma konusunda,döşeme yenilenmesi aşamasında yapabileceğiniz uygulamada kullanılan koltuk ısıtıcılarına dair biraz bilgi paylaşmak istedim.esenkalın

Ben kendi aracımda koltuk kılıfı kullanmam...Koltuğun orjinal ortepedik yapısını bozuyor ayrıca görsel olarak...göze hiç hoş gelmiyor...bu benim bakış açım...

Bir arkadaşım Duster aracında koltuk kılıfı kullanıyordu...hatta renkte şahane idi...bir süre sonra...kumaşta deformasyonlar başladı...özelikle köşe yerleri..dikiş hizalarından kayarak rahatsız edici görünüme girdi... daha sonra kılıfları çıkarmış orjinal hala geri dönmüştü...

arkadaşlar aracın orjinal koltuk döşemelerinden bahsediyorsunuz ama bence aracın en kötü yerlerinden birisi de koltuk döşemleri. hele koltukların arkası daha da berbat. arka koltukları yatırıp çocuklar için yatak durumuna getiren arkadaşlar varsa ne demek istediğimi daha iyi anlarlar sanırım. bence koltuk ölçülerine uyan döşemeleri çok daha iyi olan başka bir aracın koltukları ile koltukları değişmek çok daha mantıklı geliyo bana. bu uygulamayı yapan varmı acaba?