DUSTER - MERCEDES -VW -FORD

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan veteriner Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 26
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,135

veteriner

www.bagbasiveterinerklinigi.com
Yer
DENİZLİ
Web
www.bagbasiveterinerklinigi.com
Başka bir forumda bir duster fanı; "fordlarda hangi modeli olursa olsun sıfırının bile her yerinden tıkırtı geldiğini, Almanların dacia'dan mercedesten bile daha memnun olduğunu, hatta dacia'nın mercedes ile tıkırtısızlık konusunda yarıştığını, ama bunları kimsenin bilmediğini" yazmış.
Hem dacia hem mercedes kullanan ve sessizlik konusunda kıyas yapabilecek arkadaş var mı?Teşekkürler. Saygılarımla.

Etiketler
Ynt: DUSTER - MERCEDES -VW -FORD

veteriner' Alıntı:
Başka bir forumda bir duster fanı; "fordlarda hangi modeli olursa olsun sıfırının bile her yerinden tıkırtı geldiğini, Almanların dacia'dan mercedesten bile daha memnun olduğunu, hatta dacia'nın mercedes ile tıkırtısızlık konusunda yarıştığını, ama bunları kimsenin bilmediğini" yazmış.
Hem dacia hem mercedes kullanan ve sessizlik konusunda kıyas yapabilecek arkadaş var mı?Teşekkürler. Saygılarımla.

bu arkadas mubalaga sanatcisi idi sanirim. Kendi markanin gerceklerini soyle de mercedese laf ederken de biraz dusun be kardesim. Din kardesiyiz yani :smiley:

çok uzun süre w 124 kasa 200 e ve sonra da daha uzun süre e 200 kompressor kullandım. (ailemin aracıydı her ikisi de)
tıkırtı bir yana herhangi bir ses gelmesi için sizin aracı çok ama çok hor kullanmış olmanız gerekir. kompressorda doşal olarak bir motor sesi vardı o da sadece akselerasyon sırasında motordan ziyade sporif eksoz sesiydi. sonuçta komik olur yazmam herkes bilir ama mercedsle 170-180 le giderken yanınızdaki kişi 120 ile gidiyorsunuz sanır ve öylece rahat oturur.

bozuk yollarda ise araç yekpareymiş gibi ses mes gelmez.

dusterı yıllar boyu kullanmadım ancak motor sesinin içeri vermesi , tıkırtılar kısa sürüşlerde de anlaşılabilen bir durum.

forumlara bakacak olursanız direksiyon pompası hırıltısı , aynalardan gelen , kapı aralıklarından gelen rüzgar sesi , emniyet kemeri tıkırtıları genelde şikayet edilen konular.
bunlar önemli değil ben içeri sızan dış gürültüye ve motor sesine bakarım diyorsanız zaten kıyaslamaya gerek yok diye düşünüyorum...

yasarergun' Alıntı:
bu arkadas mubalaga sanatcisi idi sanirim. Kendi markanin gerceklerini soyle de mercedese laf ederken de biraz dusun be kardesim. Din kardesiyiz yani :smiley:
Yaşar Hocam Selamlar. Yazanın sanat ile ilgisini bilmiyorum ama yazının devamında insanlar bunları bilmiyorlar çünkü önyargılılar demiş.

O forumda bunu yazanın acayip bir dacia tutkunluğu vardır yoksa böyle bir şeye imkan varmı ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Emwayyes' Alıntı:
O forumda bunu yazanın acayip bir dacia tutkunluğu vardır yoksa böyle bir şeye imkan varmı ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Sallamış mı yani? Zaten bir suv ile mercedesi kıyaslamak doğru değil. (eğer kıyaslanan mercedesin arazi araçlarından biri değilse) Binek bir araç yanında elbette daha yüksek araçların konfor-ses yönünden daha sesli veya konforsuz olması doğaldır. Buna rağmen bir kullanıcı bunu iddia ediyorsa bence yabana atılmamalı bir bildiği vardır.Aksi halde adam ne diye böyle bir şey yazsın.

veteriner' Alıntı:
Sallamış mı yani? Zaten bir suv ile mercedesi kıyaslamak doğru değil. (eğer kıyaslanan mercedesin arazi araçlarından biri değilse) Binek bir araç yanında elbette daha yüksek araçların konfor-ses yönünden daha sesli veya konforsuz olması doğaldır. Buna rağmen bir kullanıcı bunu iddia ediyorsa bence yabana atılmamalı bir bildiği vardır.Aksi halde adam ne diye böyle bir şey yazsın.

Bence Kıyasladığımız araçlara biraz daha dikkatli davranmalıyız.Forumda bundan bahseden kişi kendi görüşlerini ortaya atmış olabilir sonuçta ortada gerçek bi açıklama yok Ayrıca Mercedes Aga Başka bi araçtaan bahsetmiyoruz görüşlerinize saygı duyyorum

Biraz da forumu takip etseniz bazı şeylerin daha önce yazıldığını, tartışıldığını kolaylıkla göreceksiniz. Acıyorum halinize

Duster'ın sessizliği vs. konularda o saydığınız araçlardan iyi olduğu bir testin sonucudur,
Test sonuçları ve ilgili sayfanın liçindeki linkler http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=44227.140

Hocam abartı olmuş bu yorum şuan 2003 model bora trendline kullanıyorum. geçtiğimiz günlerde duster'ı denemek için bayiye gittim. Deneme sürüşünü çok kısa kestim vw den sonra çok garip geldi. indiğimde motorun titreşiminden ayaklarım hala titriyordu. Ayrıca hiçte sessiz değildi.

sentezelektronik' Alıntı:
Biraz da forumu takip etseniz bazı şeylerin daha önce yazıldığını, tartışıldığını kolaylıkla göreceksiniz. Acıyorum halinize

Duster'ın sessizliği vs. konularda o saydığınız araçlardan iyi olduğu bir testin sonucudur,
Test sonuçları ve ilgili sayfanın liçindeki linkler http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=44227.140
Yani sen de duster'in mercedesten sessiz olduğunu iddia edenlerdensin? Link verdiğiniz yerde mercedesten sessiz olduğunu göremedim. Biraz daha acıyın da lutfedip direk o testi verin görelim.

sentezelektronik' Alıntı:

Acınacak Bi durum yok Forumu Kimin Takip Etmediği Belli oluyor lütfennnnnnnnnn

AHimrek' Alıntı:
Hocam abartı olmuş bu yorum şuan 2003 model bora trendline kullanıyorum. geçtiğimiz günlerde duster'ı denemek için bayiye gittim. Deneme sürüşünü çok kısa kestim vw den sonra çok garip geldi. indiğimde motorun titreşiminden ayaklarım hala titriyordu. Ayrıca hiçte sessiz değildi.
Hocam başkasının yalancısıyım adam Almanların daciadan memnuniyetinin alman markalarından fazla olduğunu yazmış. Belki Almanyaya gidip anket felan yapmıştır.

Sessizlikten kasdedilen şey aracın içindeki tıkırtısızlıktır. Motor sesi veya aracın içine giren rüzgar sesi kasdedilmemektedir.

Duster'da kapı içlerinden gelen tık tık seslerin sebebi; kapı açma kapama ve kilit mekanızmasındaki kapıya paralel uzanan düz uzun telden kaynaklanıyormuş. Bu tel(demir) ile kapı sacı arasına yumuşak malzeme(sünger) uyguluyormuş servis...

Ancak bende direksiyon simidi kapağından bozuk yolda takır takır ses geliyo bakalım o sorun nasıl giderilecek?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

Geri