Duster Nasıl Yükseltilebilir?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Karadeniz Otoyolu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 54
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 28,548
Yer
Rize
Web
www.xudisa.com
Duster 4x4 veya 4x2 modellerini yükseltmek için hangi yöntemleri uygulayabiliriz?

Lastik yanağını artırarak 2,5 - 3 cm yükseltebiliriz. Helezonlarla, takozlarla veya başka yöntemlerle nasıl biraz daha yükseltebiliriz?

Etiketler
Ynt: Duster Nasıl Yükseltilebilir?

yükseltme işini üstadlar iyi bilir ve yazarlar herhalde ama fotografı ben ekliyeyim dedim

kaynak http://www.autoevolution.com/news-g-image/dacia-duster-claims-victory-in-the-rallye-aicha-des-gazelles/25029.html#image

yakın zamanda sipariş verdiğim 3 cm yükselten yay ile kendi aracımı yükseltecem, foruma resimlerini yüklerim

kaneruslu' Alıntı:
yakın zamanda sipariş verdiğim 3 cm yükselten yay ile kendi aracımı yükseltecem, foruma resimlerini yüklerim

Hocam Duster için mi Niva için mi? İkiside inanılmaz beğendiğim araçlar ama malum eşimizle uzun yolda biraz daha rahat gidebilmek için Duster diyoruz.
Avatarınızda Niva gördüğüm için sordum.

Karadeniz Otoyolu' Alıntı:
Hocam Duster için mi Niva için mi? İkiside inanılmaz beğendiğim araçlar ama malum eşimizle uzun yolda biraz daha rahat gidebilmek için Duster diyoruz.
Avatarınızda Niva gördüğüm için sordum.

Kaner Bey Duster'dan bahsediyor ne de olsa 137 hp'lik tek Duster onda. Artık aramızda uzman bir dostumuz var. Niva'ya yaptığı uygulamaları forumdan takip ediyoruz. Umarım Duster için de güzel uygulamalar yapar da bizim için güzel bir örnek olur. Aramıza katıldığınız için gerçekten çok teşekkür ederim Kaner Bey.

Yay uygulamasi duster icin olacak ayrica niva icinde mevcuttur,dacia icin yapacagim uygulamalar hakkinda herzaman paylasim yaparim bende tesekkur ederim , su andaki proje yay ile yukseltme ve vinc montaji olacak.

Kaner bey, bende henüz bir Duster sahibi değilim ama oldukça beğendiğim bir model.
Offroad'la ilgilenmiyorum ama keyif için gözüme hoş gelsin diye, diyordum ki şöyle 3-5 cm yüksek olsa...

Merakla uygulamanızı bekliyoruz Kaner bey...

kaneruslu' Alıntı:
Yay uygulamasi duster icin olacak ayrica niva icinde mevcuttur,dacia icin yapacagim uygulamalar hakkinda herzaman paylasim yaparim bende tesekkur ederim , su andaki proje yay ile yukseltme ve vinc montaji olacak.

Valla ne söyliyim Ben de vinç düşünüyorum, şu vinç montajını yaparsanız benim için çok iyi bir örnek olacak.

Arkadaşlar bu aracı yükseltirseniz tüm dinamiklerini bozarsınız ve asfalt kullanımında çok ciddi sıkıntılar yaşarsınız. bizim anladığımız anlamda Off Road yapma aracı olamdığı konusunda hemfikir olduğumuz bir aracı zorla o hale getirmeye çalışırsanız hem sizin hem aracın sağlığını tehlikeye atarsınız. Kesenizde zarar görür. Standart hali ile lastikleri az dışa alan jantlar bir tık büyük ve At yada soft MT tarzı bir lastik takıp güzel güzel kullanmanız en doğrusu. ağırlığı arttırıp lasitk çapınıda büyütürseniz bu araçda şanzıman ömrünü çok ciddi azaltırsınız, ve yaptığınız modifiyeler yüzünden garanti kapsamından da çıkar aracınız.

Kürşad Bey, 3-5cm yükseltme yeterli diyorsunuz galiba.

umiterkan' Alıntı:
Kürşad Bey, 3-5cm yükseltme yeterli diyorsunuz galiba.

3-5 cm bile fazla bence, standart haline sürtme yapmadan takabildiğiniz en büyük lastiği takın, çamura girerim biraz diyorsanız cooper stt , tipi soft MT alın yada AT bf tipi bir lastik ve binin sorunsuzca. Ama lastiklerin boyutuna dikakt edin muhtemelen aracın üreticisinin verdiği maximum değerlerin dışına çıkarsanız garanti kapsamından çıkar aracınız. Yüsekltme içinde öyle.

Bu aracı 10 cm yükseltip extreme lastik takıp çelik tamponlar koyup belgrada off roada girmeyecekseniz hiç yükseltmemek en iyisi. Boşuna aracı yormazsınız, boşuna kırmazsınız ve boşuna yakıtınızı %30 lara varan oranlarda arttırmazsınız. Bu aracı az yakıyor, alım maliyeti ucuz, asfaltta ve şehirde başarılı, piknik türü yol dışı gezilerdede güzel iş görüyor diye aldınız. Şimdi bu tip modifiyelerle aracı alma nedenlerinizi tek tek yokediceksiniz.

Uyarılarınız bizim için değerli Kürşad Bey, tecrübe çoğu bilgiden daha değerlidir. Uyarılarınızı dikkate alacam şahsen

Anlayışınız için teşekkürler Ümit bey. Hepimiz heyecanla bir anda herşeyi yapalım istiyoruz araçlarımıza. Daha güzel görünsün arazide daha iyi olsun vs diye. Ama Modifiye ettiğimiz aracın kendisini, üretim amacını, satın alma kriterlerimizi gözardı etmedne bişeyler yapmak lazım. Yoksa hertürlü zarar ziyan.

Kürşad Bey size bir soru sorsak sizi burada bulmuşken, Duster'ın standart lastik ölçüsü 215-65-16, forumda aynı aracı kullanan Hakan Bey arkadaşımız araca 225-70-16 kar lastiği takmış durumda, birlikte karda uzun soluklu bir gezimiz de oldu, araçta herhangi bir sürtme veya performans sıkıntısı da olmadı. Sizce standart ölçüler ne kadara kadar arttırılabilir tabi aracı yormadan ve yakıta da çok etki etmeden. Amacımız tabiki aracı ağır offroad için yükseltmek değil sadece karda giderken altına kar yığılmasın diye birazcık lastikle yükseltmek.

Ümit şöyle bir site var, lastik çevresi, tur mesafesi, yan yükseklik gibi ölçüler hesaplanabiliyor:

http://www.kouki.co.uk/utilities/visual-tyre-size-calculator