Duster Nasıl Yükseltilebilir?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Karadeniz Otoyolu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 54
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 28,592
Ynt: Duster Nasıl Yükseltilebilir?

valla bende sizin yazınızdan öyle anlam çıkardım beni resmen suçlamışsınız....
neyse konu bu deil ben dusterin yükseltilmesine karşı değilim tabikide herkes malının kıymetini bilir ben sadece eğer arazide duster alıyorsanız sizinkisi kır gezisi falan tarzı bir düşünce doğrultusunda alınmıştır başlıca sebebp budur yoksa offroad hastalığı felan varsa dustere bakmazsınız bile ...
peki bu mantık böyleyse neden benimkide offrodcu gibi görünsün istiyorsunuz?
benim baştada anlatmak istediğim asıl konu buydu maksat büyüklük deil işlevsel konuydu....
siz aracı yükseltmek uğruna yapacağınız modifiyeler daha sonra şurdanda geçer burdanda çıkar tarzına mutlakaki dönüşecek ve bir bakacaksınızki arazide sizin araca yaptığınız masraflarla çok rahat bir cj niva suzuki tarzı araç alınıp arazide dağtepe kar çamur dinlemeden offroadın son noktasına kadar gidebileceğinizdir...
bence duster alan birkişinin dusteri yükseltme gibi bir düşüncesi olmamalı eğer oluyorsa duster almamalı diyorum...
aracınızın kıymetini bilin gereksiz işler yapmayınhele helede yeni yeni piyasa bulan bu aracın üzerinde gün geçtikce oynama yapan birçok kişi olacaktır bence biraz zaman geçsin bakın bakalım söylediklerimde nekadar haklı olduğumu zamanla anlıyacaksınız....

Etiketler

murat067' Alıntı:
... neden benimkide offrodcu gibi görünsün istiyorsunuz?
... bence duster alan birkişinin dusteri yükseltme gibi bir düşüncesi olmamalı

Neden mi istiyorum? Ne kadar saçma bir soru! Bir kere "offrodcu" gibi görünmesi umrumda bile değil. O dünyayla uzaktan yakından da alakam yok. Ben birkaç cm yüksek olmasını istiyorum. Neden istediğim konusuna gelince, canım öyle istiyor, gözüme daha hoş görünüyor, bundan keyif alıyorum, size mi kaldı neden yüksek görünmesini isteyip istememem?

İnsanlar Niva'larının arka ve yan camlarını film ile kaplayarak karartıyorlar. Şimdi o insanlar, limuzinlere mi benzetmeye çalışıyorlar? Adamın hoşuna gidiyordur, öyle beğeniyordur. Bende birkaç cm yüksek olmasını beğeniyorum!

Başlıktaki gibi "Duster Nasıl Yükseltilebilir?" hakkında birşeyler biliyorsan paylaş, ama canımızın neyi isteyip istemeyeceğine karışma istersen o kadar da değil...

Bir servise gidip ben bu aracı takozlarla yükseltirsem garanti kapsamından çıkarmı diye soran oldumu?

Bence en azından modifakasyon yapılan parçalar garanti kapsamından çıkar. Hatta alakası olmayan parçalar için bile kötü niyetli yaklaşan servisler orjinalliğini bozmuşunuz diyebilirler...

Bencede garantiden çıkar, dinamiği falan değişiyor araçların. En kötüsü de, akis açılarının değişmesinden dolayı bazı parçaların zorlanıp bir müddet sonra dert çıkarması. Yine her halde en temizi lastik çapını çok hafif artırmak olacak.

işte demek istediğim en baştan beri buydu ama itiraz ettiniz

Tempus' Alıntı:
işte demek istediğim en baştan beri buydu ama itiraz ettiniz

yukarıdada yazdığım gibi şeyler
ama ne varki insanlarımızın gözünde oluşan önyargıdan olsa gerek duster alıp kullanan kişiler sanki hata ediyormuş gibi görmek yada kulanıcısının ben hata yapmadım diye çıkıp ortalıkta ne görürse görsün kendini birşekilde ifade etmeye çalışması bence çok yanlış...
yani ben neden duster felan aldınız diyenlerden değilm yanlış anlıyorsunuz...
lada nivanın camlarına filim kaplandığı zaman bana önünü göremezsin diye itiraz edecek şu sitede bir allahın kulu yoktur bırakın siteyi kime sorarsanız sorun...
siz size yapılan yorumdan bir parça kesip size anlatılmak istenen şeyle alakası olmayan bir bağlantı kuruyorsunuz...
ben sizinle tartışamam çünki haklısınız dacia duster sahibisiniz benim neyime arkadaş duster felan ben niva kullanıcısıyım ;D ;D ;D ;D
burdan yükseltme konusunda daha önceki aracıma uyguladığım için şunu söylemeliyim birincisi iç akis kafaları sürekli kasıntıda olacak ve ufak zorlamalardan sonra boşluk yapacak daha sonra ses tıkırtılar başlayacak sonra sağa sola dönüşlerde vuruntular direksiyon rotlar kasıntıda kalacak araca önden baktığınızda aracın ön lastikleri zemine dış yanaklarıyla bastığını göreceksiniz lastikler dıştan deforme olacak tabi bunlar için çok ince ayarlar kendi tasarladığınız ürünler geliştireceksiniz tornacılarla ustalarla ahbap olup dosluklarınız artacak....
yukarıda yazdıklarımı sizin için demiyorum zaten buraya yazılan yorumları sahiplenmenizide istemiyorum sizden başka yükseltme düşünen arkadaşlar için en azından bir ön fikir olur...
yükseltmek isteyen yükseltir alçaltmak isteyen alçaltır herkes kendi malının kıymetini bilir....
zaten sorduğunuz soruya kendiniz en iyi cevabı veriyorsunuz ....
saygılar....

ya duster gibi şehir suv si sınıfında bir aracı bırakın, tamamen off road amaçlı üretilen jeep rubicon aracı sıfır alın, ve yine jeep in tavsiye ettiği yükseltme ve modifiye kitlerini kullanın, yinede araba garantiden çıkıyor. bu yüzden garantisi devam eden hiçbir aracı standartından çıkartmak mantıklı değil para sizin için pul diilse

murat067 teknik açıklamalarında haklısın gerçekten doğru. Şu aşamada da lastik çapını büyülterek hafif bir yükseltme daha mantıklı geliyor bana.
Tempus belki yurtdışında falan yapılan denemeler yaygınlaşır ve burayada gelirse firmanın orjinal kitlerinden birkaç cm'lik yükseltmeyi düşünüyorum. O zamana kadar da zaten garanti biter. Neyse bakıcaz artık..

mcpherson sistemde king pim açısı bozulmaz , eksen aynı kalacağı için ve dolayısı ile mcpherson un alt bağlantı noktası ile üst bağlantı noktasını değiştirmediğimiz için herhangi bir açısında bozulma olmayacaktır.Zaten H&R yay kullanıcılarının bloglardaki yorumlarını okursanız aynı şeylerden bahsettiklerini anlarsınız.Sistem denenmiş bir sistemdir ve birçok araçda avrupada kullanılmaktadır.Ayrıca yaylar alman tüf onaylıdır , yani örnek olarak almanyada bu yayları taktıran bir araç bu modifikasyonu tüf e bildirmesi gerekli değildir.

"Bir şey söylemek istiyorum.tamam bu tür araçlar günlük kullanıma uygun 4 x 4 ler olabilir.hatta hafif arazi koşullarındada iş yapabilir.ancak bir çok konuştuğum kişi burdaki yazıları okuyunca birde defenderlerle resimlerini görünce bu aracı gerçekten off road yapabilinecek yada en azından başlamaya uygun bir araç zannediyorlar.bu da yeni başlayan ve off road aracı arayan veya bu araçtan alan arkadaşları araçlarını off roada hazırlamaya itiyor..ilk başlangıçta tabiki sorun yaşamayacaklar acemi olduklarından araca nazik davranacaklar sonra araçlarına güvenip,gerçek off road araçlarının performansını da görüp biraz da çekme meraklası eski kurtlardanda gazı alınca kendilerini ağır şartlara vuracaklar,ondan sonrada ağır servis masrafları ile uğraşacaklar.bu yüzden bence bu tip araçların arazi performansını överken (özellikle ustalar için söylüyorum.)gerçekten bu aracı alıp off roada çıkabileceklerini düşünüyorlarsa övsünler aksi taktirde iyi niyetlede olsa bu aracın off road için uygun olduğunu söylemek cebindeki az bir para ile bu işe başlamak isteyen yeni arkadaşlara kötülük etmek olacaktır.yanlış anlamayın duster kendi çapında iyi olabilir,ama emin olun sıfır bir duster rot,kilt veya ön takımı dağıttığında serviste çıkacak para ciddi boyutlarda olacaktır.ve ne yazık ki bu tür hasarlarda garantiye girmeyecektir.artı aracı satarken yapılacak ekspertizlerde ortaya çıkacak ve aracın satışı zorlaşacaktır.off roada yeni başlayacak veya bu aracı ben arazide kullanırım diye alacak arkadaşlara benim önerim eski kurtlara baksınlar onlar ne kullanıyorsa o araçları alın aksi takdirde çok zarar görürsünüz.eminolun bu kurtlarda göreceğiniz araçlar şunlar olacaktır.(defender,disco 1 ,disco 2 ,toyota vx 80 -100 veya hilux,pajero,nissan patrol,rubicon,g serisi,unimog,cheroki kare kasa..)

Bunları yazan arkadaş doğru söylemekte (sanırım Tuğsan)
gerisi teferruat...

Daha önce vermiş olduğumuz bu linkteki Duster yükseltme yaylarını http://lzparts.de/index.php?page=manufacturers&mnf=13&x4a8bd=8e01513ee33a2f630062ee490ad016f6

Türkiye'de bu site ithal ediyormuş http://www.omsatuningshop.com/HampR-YAYLAR,AR-13.html

İlgilenenlere duyurulur