Ynt: E-bay'dan Alışveriş Yapanlar
melihbozkurt' Alıntı:
Gumrukte takilma biraz sans bence. Ayni mali getirten 2 arkadasimdan birininki 1 hafta icinde evine teslim edildi digeri gumrukte gunlerce ugrasti. Ama takilmamasi icin uzerinde hediye yazmasi, ayni isme ayni tarihlerde birden cok kargo gelmemesi, paket boyutlari, pakette ayni malden 2 tane olmamasi gibi bir cok etken var. Eger urune dusuk ucretten fatura kestirebiliyorsaniz buda bir yontem. Yada parcali godermek. Sizin yukarda anlattiginiz deneyiminizdeki hatta bir cok mali ayni kargoda gondermek olmus bence. Bazi arkadaslarim gitarin govdesinin bir pakette sapini ayri bir pakette gonderiyorlardi. Ama bunlardan otesi tamamen sans.
Bu 150 dolar olayini inanin bilmiyorum.
Teşekkürler...
Şu işin tam standartını öğrenmeden bi sürü alışveriş yapıyorum yurtdışından...
Tam birisinden bişeyleri doğru öğrendim diyorum, küt diye başka birisinden farklı bişey duyuyorum...
Dhl Ankara yetkilisi (1.adam) konuştum, farklı şey dedi...
Fed ex tel konuştum farklı şey dedi...
Bodrumda da fedexle konuşmuştum farklı şey dedi...
Ürün türkiyeye girdiğinde, hangi türde girdiyse, kimle girdiyse, tek tek hangi aşamalardan geçer birisi anlatsa şu işi...
Benim son gelen paketimin üzerinde, fedex in türkiye ayağı olan mng nin koli bantı vardı, bantın üzerinde mng costoms yazıyordu... yani koli mng tarafından açılmış, yani en azından geri bantlanmış...
Mng yetkili gümrük memurumu, hayır...
Tek paket içinde 4 adet aynı ürün geldi bana bi kere fedex-mng ile, üzerinde customs diye bant mant yoktu... ???
Dhl deki tanıdığım derki, ürün özel kargo ile girdiyse gümrüğe tabi olcaksa mng' nin deposuna girer, minumum navlun bedeli 150 usd dir...
Ama normal posta ile gelen paketler (ör:USPS) yenimahalledeki gümrük bürosundan alınıyor...
Özel kargolarla bu fark niye, neden?
Burada bi arkadaşımız diyorki özel kargo ile gelen ürünlerin gümrüğe takılma olasılığı yüksek...
Fedex ile konuştum, telefondaki hanıefendi biz daha ayrıcalıklıyız dedi... Fedexle gelen ürünler genelde gümrüğe girmezmiş...
Ben alacağım ürüne %10 gümrük ödemeye razıyım, ama bu doğrumu?
v.s. v.s. bi sürü çelişki var...
Bi alışverişte başıma bi iş gelecek ya, hadi hayırlısı...