Ynt: Ebay'den Alışveriş Yapmak İçin Gerekli Tüm Bilgiler; Resimli ve Detaylı Anlatım
uda4a' Alıntı:
Bu başlık altında fikirlerini paylaşan arkadaşların tecrübelerine dayanarak bende genel bir soru sormak istiyorum,
Amerikadan ebay vasıtası ile alış veriş yapmak ile amerika da ki bir tanıdığımız adına alıp, şahıs tarafından bir ürün gönderilmesi ne gümrüğün yaklaşımı nasıldır.
Buna gerek yok... Zaten oradan alışveriş yapmak zannedildiği kadar külfetli bir iş değil...
2. el bi ürün alıyorsanız bu bahsettiğiniz yöntemi sistemi kullanmanızda kesinlikle fayda var. Kullanılmış ürünlerin satılarak TR' ye giriş yapması yasak bildiğim kadarıyla. amazon.com bu yüzden çok faydalı değil...
Eğer ürünün üzerinde fatura olmazsa, yani gift olarak gelirse, bu girişini dahada kolaylaştıracaktır, ama, öte yandan, daha fazla dikkatte çekebiir...
E bayda sadece tüzel kişilerde mal satmıyor, gerçek kişilerinde satışı var... Sizin tanıdığınız aracılığı ile alıp/kargolatmanızda aynı mantık..
Sonuçta, kargo v.s. bilgisinin üzerine "gift" veya "have no commercial value" ibarelerini koydurmanız fayda getirecektir kanısındayım...
uda4a' Alıntı:
Ayrıca El Gps 200 Usd civarı gümrükte takılırlarmı.
Teşekkürler.
200 usd hemen hemen 150euro yapıyor. 100euro üzeri gönderilerin gümrüğe girmesi kesindir, eğer gözden kaçırmazlarsa. Bunu düşünürken kargoyuda hesaplamınız lazım... Yani ürün bedeli+kargo bedeli için sınır 100euro' dur...
Elektronik ürünlerin girişi yasak diye bişey var ve GPS 150euro+kargo... Kesin takılır diye tahmin ediyorum..
Ama elektronik ürün olmasına rağmen konuşup görüşüp gümrükten girişini yapabilirsiniz bence...
%10 gümrük+elektronik cihaz bandrol bedeli ödersiniz. Yani yaklaşık toplam 70 tl en fazla...
yurdışından gelecek GPS' te harita sıkıntısı yaşayabilirsiniz ve haritayı burada yükletmeniz gerekebilir. Bu haritalarda pahalı diye biliyorum...
Alacağınız ürünün size muhtemel maliyeti gözden çıkarabileceğiniz (gümrükte kalırsa) bi mebla değilse ve TR' de satış fiyatının 3 te ikisini geçiyorsa Türkiye' den alın, riske girmeyin derim...
Selamlar..