Ynt: Ebay'den Alışveriş Yapmak İçin Gerekli Tüm Bilgiler; Resimli ve Detaylı Anlatım
merhaba;
ebaydan aldığım ikinci el buz kazması gümrüğe takılmış, 250dolar kazma fiyatı + 30 dolar kargo ücreti ödedim, satıcıya fatura koymamasını ve hediye paketi yapmasını söyledim, fakat genede gümrüğe takılmış, gidip gümrük memuruyla konuştum benden vergi alacağını söyledi, piyasasını araştırıp yüzde 20 gibi bi oranda vergi alacakmış, türkiyedede kazmaların fiyatının baya yüksek olduğunu düşünürsek yüksek miktar vergi ödemek zorunda kalacam, ve internette biraz dolaştığımda vergi oranının elektronik eşyalar dışında yüzde 10 olduğunu gördüm
ödemeyi paypalla yapmıştım, mail adresimede faturayı göndermişlerdi, faturayı alıp gümrük memurunun yanına gitsem mevzuata göre ne kadar ödemem gerekiyor? yüzde kaç vergi vermem gerekiyor? ve 250 dolara göremi ,yoksa türkiyedeki piyasasına göre mi ödeyecem?
bilgisi olanlar varsa yardımlarınızı bekliyorum, gümrük memurunun bişeyler bilerek gidersem kendimi savunabilirim. teşekkürler..