Ynt: Eski arabası olanlara kötü haber...
ben hopa da yaşıyorum. gürcistan sınırı yani. 30 km ötede batum şehri var... adamlar Almanyadan vergisiz araç getirebiliyorlar. Orada çalışan teyze oğlu 5000 dolara (7000 lira) 2007 model passat aldı. batumdan gelip Türkiyede elma armut satan adamlar mercedeslerle, x5 lerle geziyor. alırken saatlerce düşündüğümüz, alsammı almasammı dediğimiz 97-98 frontera 3-5 bin lira... bizde 12 bin lira olan reno 19 lar para bile etmiyor, 1000- 1500 dolarlarda... www.mobile.de almanyada 2. el satış yapan bir site, fiyatlara bakın....
Arabalar Türkiyede uzaydan gelmiş süper varlıklar muamelesi görüyor. üç kuruşu denkleştiren araba almak için elinden geleni yapıyor. arabası olmayanlar psikolojik deprosyona girip sokakta gördüğü arabaları çiziyor... Alırken para, kullanırken para, durduğu yerde bile para... Arabanın buzdolabından ne farkı var. Neden buzdolaplarında her yıl 2 taksit buzlanma vergisi yok...
Neden mi? Firmalarda 2 aylık sıra var, tepki yok...
ötv indirimi olunca honda ve bazı firmalar o farkı cebe attı, indirim kadar zam yaptı. müşteriler ne yaptı, yalvara yalvara, kapılarda kuyruğa gire gire aldı...
mermerler çinden araç getiriyor ve araçlar çinde yok sattığı için araç getiremiyorlarmış, biz ne yapıyoruz, çinde sıradayız bize şu dandik arabadan verin diye...
bence yerli bir marka oluşturulmalı ve mtv den muaf olmalı, sıkıyorsa bunu yapın...