Her ne kadar söylediklerim Eskişehirde konaklama ile ilgili olmasa da hayatını evden çok otellerde geçiren biri olarak sizlere söylemek istediğim bir kaç şey var,
Öncelikle otel işletmecileri kapı müşterisi ve şirket müşterisi diye bir ayrım yapıyorlar. Kapı müşterileri nasılsa kapımıza kadar geldi diye yüksek fiyat çekiyorlar. Bunun için öncelikle şirket fiyatı nedir diye sormanızda fayda var. Otellerde mutlaka ve mutlaka pazarlık edin ciddi indirimler alırsınız örneğin ben Mersinde Taksim Grubun işlettiği gökdelende ki kendileri 5 yıldızlıdır geçen yıl 50 usd ye kaldım bu fiyata kahvaltı ve KDV dahil. Benzer bir örnek de İzmirden vereyim İzmirde yine ismini reklam amacıyla vermek istemediğim ve tabelada 100 Euro yazan 4 yıldızlı bir otelde de 80 liraya yine KDV ve kahvaltı dahil kaldım.
Sözü şuraya getirmek istiyorum eğer bir şehirde konaklamak istiyorsanız birinci olarak mutlaka telefonla rezervasyon yaptırın karşı kulübeden aramış olmanız bile farketmez ama önceden arayın ve fiyat pazarlığını şirket fiyatı olarak isteyin emin olun karlı çıkarsınız.