Ynt: Feroza ilk arazi ve izlenimler
Gürsel Bey,
Merhabalar tekrardan,
LPG'nin motora zararı olduğu konusunda pek emin değilim, gerçi ben aldığımda aracım LPG liydi. Benzin'e göre kesin daha ekonomik (şimdilik), bende 32 litrelik bir LPG tankı var ve ufacık olan bagajın %30 kullanılamaz halde. Bende tepeye sepet yaptım, gerçi ben kamp malzemesi taşıyorum, sepet sizin numunelere uygunmudur bilemem. Feroza'ların sübap ayarlarının kontrol edilmesinde fayda olduğunu duydum, gerçi kullanıcı kitapçığında her 40.000 km de kontrol edin yazmışlar ama, ben 3 ay önce yaptırdım ve motor performansında fark edilir bir artış ve yakıttada azalma gördüm.
GPS kayıtlarının acelesi yok, kmz'de, gpx'de olur, hiç farketmez, size e-mail adresimi göndereyim, fırsat bulduğunuzda gönderirsiniz, bu arada sizin o tarafların bende de bir kaç gps kaydı olacak, Pürenli yaylasından Torkul gölüne kadar, isterseniz size gönderirim.
Şnorkel ve vinci kendim taktım. Şnorkeli ebay aldım, fiyatı 175 USD idi fakat, para transfer bedeli, nakliye bedeli, gümrük için masraflarla birlikte bir hayli pahalıya geldi. Şnorkeli aldığım kişi kare kasa Cherokee'lere takılan Safari şnorkellerin Feroza'ya uyduğunu söylemişti (Genede deneyerek almakta fayda var). Vinci Huma otodan çok uygun bir fiyata almıştım, vinci şiddetle tavsiye ederim, lazım olduğunda kesinlikle iyiki takmışım diyorsunuz. Vinç taktıracaksanız Feroza ve T-max 6500 için bende projesi var, size lazım olduğunda isteyin göndereyim.
Saygılar
Ersan