KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Ülkelere göre pazar farklılıkları var. Brezilya büyük bir ülke ve orada Fiatın ülkemizde olmayan bir çok modeli var bu 4x4 modeli olan paliıo gibi. Ancak Ülkemiz biraz daha farklı çünkü bizim ülkemizde 4X4 denince herkes büyük bir araba bekliyor. ve ona yöneliyor o yüzden bu model geksede satılmazdı. Fiat sedici örneğini görebilirsiniz adamlar avrupada özellikle ingilterede iyi satan bir modeli türkiyede satamadılar. Gerçi burada fiat'ın yanlış politikasıda olabilir çünkü gerçekten yüksek bir fiyata satmaya çalıştı ve o modelde arka camlar otomatik bile değildi
LRTD5' Alıntı:
Bu arabalardan yıllardır Brezilya'da sürekli olarak yapılıyor.
Orada böyle bir pazar var. Brezilya bu konuda bayağı ileride.
Hükümet %80 ihtiyacını karşılayan petrolü çıkarsa da, binek araçlarda kullanılan akaryakıt ile ilgili çok sıkı politikalar yürütüyor.
Alkol ile çalışan Flex motorlar, 1 litre olan motorlara vergi muafiyeti ve tabi tüm satılan araların belirli yüzdelerle Brezilya'da montaj zorunluluğu gibi....
arkadaşlar benim bildigim kadarıyla bu araç 4x4 değil sadece yerden yüksek ve diferansiyel kilidi var bundan dolayıdırki.adıda palio adventure locker diye geçiyor aracı bende merak ettim
nedendir anlamadım hala test aşamasındamıdır nedir fiat ın resmi internet sitesinde dahi bu araç yok.bu linktende farkedeceksiniz ve birazda eğlenebilirsiniz.
Ben sıkı bir palio kullanıcısıyım 1,3 Mulijet. Bu aracın Suv versiyonunu düşünemiyorum harika olur. Zaten araç hafif arazide çok iyi. Ama TR'de olsaydı alıp binmek isterdim.
Motor seçeneğinde 1.8 flex görünüyor, yani E85 yakıt kullanıyor , buda bu aracın sadece brezilya pazarı için üretildiğini gösteriyor, sanırım bu araç buralara hiç gelmeyecek, Brezilya pazarında her markanın buna benzer araçları var bildiğim kadarıyla.
192 milyon nüfuslu Brezilya otomotivde genel olarak çok çeşitliliğe sahip bir pazar. Genellikle küçük ve orta segmentte sunulan araçların çoğunda SUV versiyonları mevcut. Artık üretilmeyen araçların da orada üretildiğini görüyorum. Örneğin eski kasa L200, eski kasa Golf gibi. Gerçi işçilik açısından falan biraz dandik gibi görünüyorlar ama...
Palio 4x4 de fena görünmüyor ama sonuçta palio, uno'nun hallicesi yani.