Frontera Acil Yardim

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ParamedicSelcuk Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,437
Mesajlar
112
Tepkime Puanı
17
Merhaba abiler arkadaslar. Ankarada ikamet eden bir arkadasimda var olan 2000 model otomatik vites frontera aracini almaya niyetlendim. Aracta yok yok. Koltuk isitma cruize kontrol sunroof vs bir cok opsiyon mevcut. Aracin km 185000 de vede atiker marka tup takilmis. Aracta degisen boya vs hic birsey yok gunes yaniklari haric. Evveliyatinda sanzimanla ilgili bir sorun varmi yokmu bilmiyorum. Amaaa en cok korktugum ise bu sanziman meselesi. Aracin otomatik olmasi beni korkutuyor. Arkadasim en son sanzimana bakim yaptirmis 1 yil garantiliymis. Ustasida iyi oldugunu soylemis. Fiyat olarak 29000 tl istiyor. Sizce ne yapmaliyim. Bu arac ilerde beni uzermi ? Ozellikle sanziman sorunu yasarmiyim. Yasarsam sayet bedeli nasil agir olurmu ? Acil cevaplarsaniz sevinirim. Son olarak aracin kronik bir sorunu varmi.
 

Etiketler

Ben böyle durumlarda şöyle yapıyorum. Açıyorum servise telefon, sanki arabada belli bir problem varmış ya da belli bir parçayı arıyormuşum gibi bir soru soruyorum.
İşte mesela bilmemne farı lazım, fiyat?

İkinci yapabileceğiniz şey bu araçların daha sık kullanıldığı ülkelerdeki web sitelerini incelemek, neresinden ne arıza çıkıyor onların daha çok tecrübesi olur. Örnek: MOT Test failure | reliability issues | common problems for VAUXHALL FRONTERA (detayları görmek için üye olmanız gerekiyor gibi, ingilizce de lazım)

Üçüncü yapabileceğiniz şey, yine bu araçların daha bol satıldığı ülkelerde "tamir masrafı x arıza olasılığı" formülüne göre istatistik tutan sigortacıların sitelerine bakmak. Örnek: Top 100 UK Cars | Reliability Index | How reliable is your car? Frontera hakkında bu site istatistiği baya bir olumsuz: Vauxhall Frontera - Car Reliability Search | Reliability Index | How reliable is your car? (link bir süre sonra açılmaz olursa 'Vauxhall Frontera' yı aynı siteden tekrar aratabilirsiniz)

Dördüncü yapabileceğiniz şey gezenbilir forumlarından eskiden aynı aracın sahiplerinin tecrübeleri neler olmuş bakmak Örnek Acil Krank Ve Piston Kollarını Arıyorum

Bunların toplamı, bana "ben olsam almam başka yere bakarım" dedirtiyor. Fakat her araç farklıdır, geçmişi, kaza durumu, bakım durumu vs değişir. Bunlar sadece genel ortalama, gelmişte sahiplerinin başına gelen, olan biten, vs ye dair bulunabilen şeyler. Sizinki farklı olabilir.
 

Bu da suv sıralaması Best Cars - Car Reliability Index | Reliability Index | How reliable is your car?

Listenin genel mantığını açıklaması bakımından garip gözüken örneklerden biri çok sağlam bilinen toyota hilux'un oldukça kötü bir puan alması. Gerekçesi şu: Tamam sık bozulmuyor belki ama, olur da bozmayı becerebilecek kadar kötü kullanırsanız fatura baya okkalı çıkacak... sağlamlık sıralaması değil yani bu, 'sağlamlık x ortalama tamir fiyatı' sıralaması. Listenin en sonundakilerin genelde lüks araç sınıfında olmasının sebebi de bu. Ona göre değerlendirmek lazım.
 

Sakyuz bey öncelikle emek vede zaman ayirdiginiz icin cok tesekkur ederim. Kafam daki butun sorulara cevap olacak nitelikte bir aciklama yapmissiniz vede kendi onerinizide eklemissiniz. Cok sagolun bende uzun uzun diger paylasimlari okudum vede en onemlisi bulundugum ilde bu arac icin usta bulamayacagim endisesi nedeni ile vaz gecmis bulunuyorum. Bir cok arac icin konu basliklari actim ancak malesef sanirim secimlerim yanlis oldugu icin hep olumsuz yanitlar aldigim icin begendigim araclardan vaz gectim. Ya ikinci elden vaz gecip sifir km bir suv alacagim veyahutta arastirmalarima devam edip malum sayfaya da saatlerce gezecegim. Malum sitedeki araclar da hic ic acici degil. Benim bir suv araca ihtiyacim var ama nasil bulacagim konusunda bir cozum yolu bulamiyorum. Sakyuz bey tekrar tesekkur ederim.
 



Ben de gördüm o olumsuz yorumları, herkesin fikrini dinlemek zorunda değilsiniz. herkesin kendine göre farklı amaçları var sizin beğendiğiniz aracı beğenmeyebilirler.
Biri der teriosta motor çok zayıf forester daha iyi 2.0, öteki der pratikte o 2.0 motor bir fark yaratmayacak araçta arazi şanzımanı olmadıktan sonra, öteki der olsa ne olacak sanki onla offroad mı yapacaksın, bitarafını kır da tamir masrafını gör, öteki der bunların hepsi eninde sonunda eskiyecek sorun çıktığı an tamir ettireceğiniz araç sanayideki ustanızın her gün söküp taktığı araç olmayacak, eh bütün bunlar arasında sizin de yavaş yavaş bir fikrinizin oluşup karar vermeniz lazım tabi. Bir zamanlar -forumdaki hemen herkes bu türden ilk aracını aldığı yıllar- herkes ilk heves kendi kullandıkları aracın sadece olumlu taraflarını yazardı, o zamanlara denk gelseydiniz çok daha kolay karar verirdiniz... zamanla sadece suzukiler değil toyota vx80'ler de ahali tarafından kırıldı, eskiyen taş gibi hilux'ların nihayetinde 85 model eski araba olduğu hatırlandı, bir heves gidip sıfır araba alan duster sahipleri de ilk zamanlar tüm olumsuz eleştirilere kızarlardı, şimdi kendileri de anladı kaporta bir miktar teneke... eh hangisini alalım, hepsinin bir kusuru var sonuçta. karar size kalmış.
 
Son düzenleme:

Biraz geç cevap olacak ama nacizane fikrim yıllardır 3.2 frontera kullanan birisi olarak yazayım 1. bahsettiğiniz aracın fiyatı biraz yüksek 2000 model frontera b kasanın fiyat ortalaması 24 ila 25 bin tl arasında seyreder bu fiyatta böyle bir araç için gayet uygundur. 2. şanzıman ile ilgili bir şikayet yoksa ve deneme sürüşünde sizi tatmin ediyorsa rampalarda geri kaydırma yapmıyorsa ve vites geçişleri size göre zamanında ve vuruntusuz ise bu aracın tadına doyamazsınız.
3. benim aracım şu anda 200 bin km üzerinde ve şanzıman bayram öncesi sorun çıkardı bu gün bulunduğum il Samsun da bulunan 2 otomatik şanzımancıda araca baktı ve fiyat çıkardı en az 3000 en çok ise 4000 tl gibi bir rakama çıkacağını söylediler aynı zamanda çıkma olarakda şanzıman bulabileceğimi bununda fiyatı 3000 tl olacağını ilave ettiler yani bahsettiğiniz aracı normal değerleri olan 24- 25 bin aralığında alırsanız zaten bu masrafı çıkarmış olursunuz. 4.yukarıdada bahsettiğim gibi tadına doyulmaz bir araçtır tabi bu benim fikrim bu zamana kadar bir çok suv kullandım ama bu bütçelerde ve sağlamlıkda tek tercihim Frontera 3.2 oldu yakıt ve performans konusunda gayet tatmin edicidir ve öyle eften püften arıza vermeyen bir araç. Benim 3. fronteram ve aracımı yenilemek istesen yine frontera tercih ederim. Eğer bir frontera yada bu yaşlarda bir suv düşünürseniz yapmanız gereken mutlaka almadan önce işinde deneyimli bir test merkezine gösteriniz örn bosh servis gibi. İnşallah dilediğiniz gibi bir araç sahibi olursunuz saygılar.
 

hocam yaklasik 1,5 yildir 3.2 kullaniyorum ama biniciysen iyice arastirmadan alma.ben aldim .ilk zamanlar hararet gostergesi sabitti.burdada sordum hatta ama gidiyodu.bi sikinti cikartmiyodu.meger satan adam termostati sokmus devirdaim bitmismis.gosterge ondan calismiyomus.kastamonuya o halde gittim donuste hararet lambasi yandi.su ilave ettik istanbula geldik.bu araba gidiyor yolda birakmiyo ama bakimini yaptiracan.neyse istanbuldada bi sure kullandim yogun trafikte bi sure sonra teklemeye basladi.stop etmeye falan basladi.yine uzun yola cikmam lazim bujiler falan baktırayım diye tamire gittim.usta bana bujiden degil bu dedi bakti inceledi 2 piston calismiyo siboplar kaynamis dedi.haydi ise bak tuttuk motor yaptirdik.ama ustanin basit bi hatasi bi hortumu yanlis takmis araba 4x4 te takili kalmis.bi surede ben bu arabayi boyle kullandim.araba canavar gibi bisey belli olmuyo benim gibi ilk 4x4 sahibiysen cahillikde var.bilgisayar girisini bile zor bulduk.halbuki aciktaymis.benim sanzumanda yag kalmamis sanzuman gitti.dun aksam bi arkadasla bu konuyu konusurken benim ustam iyi dedi.ve goturduk bu gun sanzumani soktu.1250 parca parasi + 400 civari trubun tamiri.+1250 iscilik+yag 3000 i gecer dedi 1 hafta sonra teslim edicek arabayi 1 yıl garantılı yapiyo.yani ucuz frontera pesinde kosma .biniceksen bu masraflari aldıgın arabaya yaptıracan.alirken 5000 lira ucuz alirsin ama 15000 lira masraf edersin.bu arabaya degermi dersen gercekten deger .motor yaptırdım sanzuman yapiliyo bitane bulunmayan parcasi yok.aldigim adam triger yada sadece devirdaimi degistirseymis yada bana soyleseydi.bu maceralari yasamiyacaktim.onun icin cok dikkat edicen.hani parcasi yok tutulmuyo falan diyenler bosa konusuyo.eger frontera dusunende olursa ben satıcam.araba suan sanzumancida ustanin yazdigi listede bu
1 takim kit 650
1 adet bant 200
1 adet filitre 35
1 adet arka tas 175
1 adet piston takimi 50
1 adet burc takimi 125
turbun tamiri 400
iscilik 1250
arabami almak istiyen olursa istedigi ustaya gosterebilir.istedigi testi yaptırabilir
arabamdaki butun ozellikler calisiyor.calismayan aksam yok.muayenesi bitti yaptirip teslim ederim
 
Son düzenleme:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,457
Mesajlar
1,518,160
Kayıtlı Üye Sayımız
172,110
Kaydolan Son Üyemiz
Bukrek

SON KONULAR



Geri
Üst