herkese selamlar....95 model fronteram sola sinyal vermiyor fakat flaşörlerde 4ü de yanıyor..yani lambalar patlak değil..aşagıdaki verdiğim fotoğrafta ki siyah kutudan ses geldiğini gördüm....sağa sinyal verdiğim de arabanın göstergesindede sinyal verdiği yazıyor fakat sola verince hızlı hızlı çıt çıt çıt sesi geliyor göstergede de göstermiyor sinyal verildiğini... o siyah kutucuk ta bitiyor herhalde iş yada sigortada... ustaya gitmeden çözebilirim gibi geldi bilen bir abimiz yardımcı olursa çok sevinirim...
selamlar dörtler yandığında sol tararın sinyallerinden patlak ampül varsa eğer sinyal verdiğildiğinde elektrik atlama yapar ve içerde o bahsettiğiniz çıt çıt sesini yapar resimdeki siyah kutucukta elektrik rolesi eğer dörtlerde tüm ampuller eksiksiz yanıyosa roleye ve sigortaya bakarsanız kendinizde işinizi çözebilirsiniz kolay gelsin
bu cevap tan hiçbirşey anlamadım..çözümde yok yani bu cevapta yinede sağolun ama bilen bir abimiz cvp veremez mi bu konuya...ampuller patlak değil 4 lüleri açınca yanıyor..
arkadaşım bu ses sadece ampullerden biri yanmadığı zaman verir bircok arabada vardır bu ozellık özellikle alman menşeili araçlarda ...onler arkalar ve çamurlıkta bulunan sinyallerden biri yanmıyosa veya bazen cok yağmurlu havalarda su alabılıyo ondan yapar ..boşuna sokme oraları arac çalışırken sola sınyal ver bak onlere arkalara camurluktakı sınyallerden biri yanmıyodurr sen ampullerı kontrol et
selamlar dörtler yandığında sol tararın sinyallerinden patlak ampül varsa eğer sinyal verdiğildiğinde elektrik atlama yapar ve içerde o bahsettiğiniz çıt çıt sesini yapar resimdeki siyah kutucukta elektrik rolesi eğer dörtlerde tüm ampuller eksiksiz yanıyosa roleye ve sigortaya bakarsanız kendinizde işinizi çözebilirsiniz kolay gelsin
merhabalar. öncelikle saydığınız bütün parçalar sağlam dır hocam.sizin sorununuz sinyal kolu aynı arıza bendede oldu...sinyal koluna baktırın zaten görüceksiniz bi tane sinyal kolu çıkması edinirseniz sorununuz çözülür.iyi günler.
merhaba aynı arıza şuan bende de var ve yukarıda bahsedilen bütün parçalar değişti ama sorun çözülmüyor...ben de sizin gibi flaşör de sorun olduğunu düşünmüştüm ama flaşörün sinyal yanmadığı halde sesinin geldiği duyuluyor ama sol sinyal yanmıyor artı dörtlülerde yanıkken flaşör ve bütün sinyaller yandığını es geçmeyelim.benim kanaatim yinede sinyal kolu...en az üç oto elektrikçi ustasına gittim ve hepsi ağız birliği yapmışcasına sinyal kolu arızası olduğunu söylediler.