KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
2005 Model Limited Vision aracım var. Üzerinde orijinal 17 lik jant ve 235 / 65 / 17 ölçülerinde standart lastik var. Ben lastiklerimi A/T ye çevirmek istiyorum. Ancak aracın yüksekliği ile oynamadan Orijinal haliyle de kalmasını istiyorum. Max kaç ölçülerinde A/T lastik seçimi yapabilirim. 245 / 75 / 17 olur mu sürtme yapar mı..
2005 Model Limited Vision aracım var. Üzerinde orijinal 17 lik jant ve 235 / 65 / 17 ölçülerinde standart lastik var. Ben lastiklerimi A/T ye çevirmek istiyorum. Ancak aracın yüksekliği ile oynamadan Orijinal haliyle de kalmasını istiyorum. Max kaç ölçülerinde A/T lastik seçimi yapabilirim. 245 / 75 / 17 olur mu sürtme yapar mı..
Selam.. Bende BF KO2 AT 245 / 70 / 17 var çok hafif davlumbaza sürtme yapıyor son turdayken. Dikkate değmez. Ama 245 / 75 / 17 aracınızda yükseltme/get/kit vb gibi sonradan yapılan bir uygulama yok ise ciddi sürtme yapacaktır .
245 / 70 / 17 'nin nasıl durduğuna dair bilgi sahibi olabilmeniz için aşağıya foto ekliyorum.
crdler gerçekten uzun yolda o kadar yakıyor mu?
bugün 4.7'm ile 4 kişi+bagaj cam hizasına kadar dolu bir şekilde shell'de biten depoyu 120tlye fulleyip, 100-140 devirli bir şekilde uzun yolda 269km yaptım. lpg kendiliğinden kapanana kadar. yani tam hesap yaptım. 45krş civarı. aynı şekilde bitince tekrar başka bir shell istasyonundan lpg aldım, yine aynı gitti.
crdler gerçekten uzun yolda o kadar yakıyor mu?
bugün 4.7'm ile 4 kişi+bagaj cam hizasına kadar dolu bir şekilde shell'de biten depoyu 120tlye fulleyip, 100-140 devirli bir şekilde uzun yolda 269km yaptım. lpg kendiliğinden kapanana kadar. yani tam hesap yaptım. 45krş civarı. aynı şekilde bitince tekrar başka bir shell istasyonundan lpg aldım, yine aynı gitti.
Evet o ölçüde ki lastikler ile daha aşağısı olacağını sanmıyorum. Bende 235/65/17 normal lastik mevcut. 2 kez yakıt tüketim hesabı yaptım. Araçta 4 yetişkin 2 çocuk ve bagaj cam hizasına. İlk hesabım tuzla Mehmetçik Vakfı Opet den depoyu fulledim. Pompa görevlisine tabanca atınca bırak dedim. Hızı 105 km/h ye sabitledim. Daha sonra Adapazarı'na gittim. İlk benzin istasyonunda Aracı tekrar fulledim. Yine burada ki personele tabanca atınca bırak dedim. Sonra yaptığım bir hesap ile 42 Kr. İkinci hesabım da Adapazarı - Bandırma arasında yaptım. Bu sefer hızı 120 km ye sabitledim. Araç bu sefer 438 kr yaktı.