G.vitara 1.6 Servis Masrafı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan prafa Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,527
Ynt: G.vitara 1.6 Servis Masrafı

Bir aracı insan az da kullansa iki yıl servis görmemesi garip. Zaten servis yetkilisi zor tanıdı yüzümü.

Garip evet. O süre içinde şehir içinde dur kalk trafiğinde "az yol" yaptıysa yanlış yapmışsınız, km dolmasını beklemeden yağı değiştirmeniz lazımdı. Yok eğer araba otoparkta beklediyse ve yola çıktığı zaman genelde uzun yollarda kullanıldıysa, o zaman sorun yok. Bir diğer "ağır hizmet"(!) --aracın kullanma klavuzunda bu gibi durumlar için kullanılan tabir budur-- durumu da kontağı açıp markete kadar gidip kapatanlar. Onların da km beklemeden yağ değişimi yapması gerekiyor.

Etiketler

Araç sadece hafta sonu beni köye götürüp getiriyor. Mesafe gidiş dönüş 100 km.. Tamamı asfalt yol. Aracı hafta içinde aklıma geldikçe hararet göstergesi kıpırdayana kadar çalıştırırım. kışın daha da sık yapıyorum bunu. Ayrıca hiç bir zaman bir dakikaya yakın çalıştırmadan yürümem araçla. Yazın da iki ay kadar gene sadece hafta sonu olmak üzere yaklaşık haftada 200 km. yapıyorum. Bunun haricinde işyerime yayan veya otobüsle gidip geliyorum.
Sıkışık trafiğe çıkan bir araba değil yani, araç kullanım yönünden sıkıntı çekmiyor. Köye giderkende trafiğe de yakalanmam erken çıkar geç dönerim.

Servise gitmeden evvel yağ çubuğundan yağı kontrol ettim, inanın sızma zeytinyağ görünümündeydi. Seviyede ise milim azalma olmamıştı.

Bu şartlar altında bence o aracın yağı 2 senede bir değişse de olur, km saatine göre karar verebilirsiniz.

Şu kadar km veya bu kadar zaman hangisi önce dolarsa diye kriter belirleyen servisler aracı ne şekilde kullandığınızı bilemedikleri için öyle söylüyorlar, bilemedikleri şartlara yönelik yanlış kararlar vermemek için, sonuçta müşteriye gereğini yapmak durumunda oldukları bir garanti belgesi veriyorlar.. o yüzden öyle.

Tabi arabayı haftada 1 çalıştırırım olayı haftada 1 den daha sık ise, mesela her gün ısınsın diye çalıştırılıp hemen kapatılıyorsa, o durum yağın içinde su buharı birikimine ve çamurlaşmaya sebep olan "ağır servis"(!) şartlarına da girebilir, dikkat etmek lazım.

Şubat ayında sadece yılı dolduğu için aracımı yetkili servise götürdüm. sadece 300 TL tuttu. Babamın Dacia'sının bile servisi 650 TL tutuyor. (Dizel yakıt filtresi maliyeti arttırıyor.) Yetkili servis olarak oldukça makul bir fiyat olduğunu düşünüyorum.