Garip Bir Problem;

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan brnx2 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,852

brnx2

Ana Kamp
Mesajlar
88
Tepkime Puanı
2
Merhaba;
2 gündür farkettiğim garip bir konuyu sizlere danışmak istedim,
Malum 2003 Disco 2 TD5 kullanıyorum, daha önce sorunsuz çalıştığına emin olduğum bir konu hakkında desteğinize ihtiyaç var,
Arabanın kliması veya fanını Sıcak verecek şekilde açtığımda sağlıklı çalışmıyor.
Örneğin motoru ısıtıp yola çıkıyorum, en sıcağa getirmeme rağmen sadece ılık hava üflüyor, gaza bastığımda devir saati ne kadar yukarı çıkarsa o kadar sıcak üflemeye başlıyor, ayağımı gazdan çekince ılık hava 10 saniye içerisinde geri geliyor.
Hatta şöyle ki Cumartesi akşamı yarım saat köprü trafiğinde kaldım ve sürekli ılık hava üfledi havalandırma kanalları.
Ne zaman trafik açıldı , gaza dokunduğum anda sıcak hava geri geldi, konunun ne olabileceği hakkında tahminiz ve yönlendirmeniz olabilir mi?
Hatta önümüzdeki hafta kısa bir seyahate çıkacağım için o zamana kadar sorunu halletmem gerekiyor, varsa hizla derdimi cozecek usta tavsiyeleri dikkate alınır
 

Etiketler
TD5'ler hakkında bilgim yok ancak rölanti durumunda su sürkülasyonunu sağlayan bir pompa mevcut ise ona bakmanızı tavsiye derim. Sigortası atmış ya da arızalanmış olabilir.
 

Discovery değil ama binek aracımda aynı sıkıntı oluştuğunda klima tahliye hortumu tıkandığını söylemişlerdi. Tahliye hortumu 5 dk. da açıp sorunu halletmişlerdi.
 

Devirdaim deposunda su var mı? Benimde aynı dert vardı hortumlar değişti, soğutma sıvısı yenilendi, . Düzeldi.
 

Selamlar,
Sırasıyla tüm cevaplara bakmaya çalışacağım.
Sonrasında güncellerim sizleri, teşekkürler..
 



Dün kontrol ettim, Devirdaim deposunda su yoktu, ekledim ama aracı kullanmak nasip olmadı, bugün güncelleyeceğim son durumu
 


Teşekkür ederim, aynen öyle yapacağım hatta elim değmişken intercooler temizliği ve arazi şanzımanının bakımını da yaptırmak istiyorum.
Aklımda incik boncuk birsürü şey var yaz gelmeden hepsini tamamlatmam lazım...
 


Bende şimdilik patlak yok, çok para olduğu için temizlik yaptırıp yeni hortum almam yeterli olacak bu aşamada,
Şuanda evlerden uzak yeni intercooler batarım valla
 



Son durumda su ilavesi yapınca kalorifer olması gerektiği gibi çalıştı, dediğiniz gibi ya devir daim de yada borularda bir sorun olduğunu düşünüyorum.
Bu hafta zamanım olursa aracı ustaya bırakacağım.
Yardımlarınız için teşekkür ederim.