Gc 5.2 Mi 5.9 Mu ? Neden ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Sarp12345 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,131

Sarp12345

Ana Kamp
Arkadaşlar,

Yine Cherokee bakmaya başladım
Yine kararsızım
Kare kasa 4.0 mı?....
5.2 mi ? hangi yıl
5.9 mu ?
Neden
Malum sitede rastladığınız düzgün araçları paylaşırmısınız ??*

teşekkürler ve sevgiler

Dr Sarp Yelkencioğlu

Etiketler
ne amacla araba aliyorsun ? bence onceligini kullanim amacina gore dusunmelisin,bu arada 5.2 var satilik

Ynt: Gc 5.2 Mi 5.9 Mu ? Neden ?

Konforlu keyifli şehir içi aracı.....amaç bu...
off-road vs yok...

dizellerin gırıltısından,
sert amortisörler üzerinde zıplamaktan
sert koltuklardan ....
yoruldum

sorunsuz bir amerikan arıyorum....
yukarıdaki denklemin çözümü 1. sırada 5.9 (ya da 5.2) GC gibi duruyor....
Kullanmakta olduğum aracı elden çıkarmak istemediğimden (uzun yol için)
maliyet çok yüksek olmamalı...zaman içinde zamana yayılarak keyfekeder düzeltmeler yapılabilir..ancak ağır revizyon gerektiren
motor şanzıman sorunları vb ile ilgilenebilecek zamanım yok...ve güneydoğuda amerikan ustası bulmam da olanaksız...

sevgili oguzhan yanıtın için teşekkürler, sözkonusu 5.2den bahsedersen sevinirim

Sarp

ben 5.2 kullaniyorum cevremde 5.9 kullananda var genel bildiklerimi paylasiyim eski arabalardir surekli bi yerlerden ariza cikartir eger off road da yapmayacaksaniz bu cileye katlanilmaz,fazla hiz yapamazsin yuksek hizlarda iyi ivmelenen bir arac diildir,sehir ici ivmelenmesi iyidir.uzun yolda ne 5.9 ne 5.2 zevk verir, 200 ibre var fabrika verisi 180 kmh dusununce 15-20 yasinda araba ne kadar hizlanicaksin ?surekli acaba simdi ne olucak diye dusunursunuz.gittigim her sehirde bi jeep ustasi tanir hale geldim .ben tavsiye etmem illede alicaksaniz diyecek bisey yok.

guneydogudasin galiba fiyat araligin nedir bide oranin sartlarina gore baska bir arac bulalim daha yaygin ustasi parcasi olan bas agritmayacak bisey dusunelim ?

Sayın Sarp,sayın Oğuzhan gerçekleri yazmış.Amacınız V8 deki o güzel sesi duymanın hazzı ise 5.2 yi öneririm.
5.9 sadece 1998 yılındaki kasada vardır.Elbette motorun sesi aynı zevki verir ve daha da güçlüdür.
Ancak motor yedek parça bulunabilirliği 5.2 ye göre daha azdır.Sizi şehir içi şartlarında pek üzmez.
Sadece istenmeyen park halindeki sürtme,far kırılma,sinyal çatlaması gibi durumlarda can sıkıcı olabilir.

Uzun yolda sürat yapmak arazi araçları ile doğru değildir.Cherokee'ler zamanında çok can yakmışlardır.
Yerden yüksek,genelde sürekli dört çeker ve büyük motor hacmi vergisi ile eksi yönleri ne yazık ki çoktur.
Gene de acımadan bastığınızda çekişi,gidişi insanı hayret ettirir.Bakımlı,eski sahibince sevilen bir araç bulmanızı dilerim.

bahadır beye aynen katılıyorum,

bende 2000 model 5.9 Dodge Durango var orijinal 170 binde su ana kadar degisen buji ve kabloları yag ve filtreler ,balatalar,
termostat , bu araçta jeep in 5.9 u ile aynı motoru kullanmışlar, usta bulmak arkadaşımın dediği gibi biraz zor,hangi servisin onune varsan seni yolunacak kaz gibi görüyorlar parça bulmak o kadarda zor değil aslında sadece bir kac gun kargo bekliyorsunuz amerikadan getirtirseniz amazon yada ebayda isteğiniz hersey var oda en erken 10 günde gelmekte.
en son komple balata bujı ve kabloları bilimum sensorleri 12 günde getirttim .audi aracım vardı istedikleri parçayı hemen parçacıdan alıyordum soyle bir kıyaslıyorum amerikadan getirttiğim parçalar daha ucuzdu burdan aldıklarıma kıyasla.

bu is zevk isi isikta kalkarken butun araçlara fark atmak ,yanındaki oturanı koltuğa yapıştırmak kafan estiginde 100 km ye 7-8 sn de çıkmak vede o homurtudan haz almak aracını cocuklarıda uyutmak için kullanmak ayrı bir tutku ve pahalı bir zevk .
bu bir tutku ve heyecan yasamak istiyorsan 5.9 derim ve 5.2 den daha asagı yakıt yakar
saygılarımla

Sevgili Arkadaşlar,

aktarmış olduğunuz tecrübeleriniz çojavascript:void(0);k kıymetli gerçekten....
ancak biraz umut kırıcı bir gerçekliği de yansıtıyor...

15 yaşında bir araç ... öncesinden çok da emin olamadığınız bir motorlu araç...tabii ki riskler ve sürprizler taşıyor.

Sizce temiz ve sorunsuz bir ZJ mümkün mü...ilk sahibinden falan...yılda bir kez bakım görerek yıllarca gidebilecek ...evladiyelik bir araç ? bu tipte bir aracı hangi amerikanda bulmak mümkün sizce 5.2? - 5.9? explorer ya da blazer? yukon ya da ????

"Ya da metal yorgunluğu candır" mı ? kaçınılmaz mı yani sürprizler ?

1.6 dizel otomatiğe devam mı yani ???

Bu da mı gol diil yani? yine mi olmadı yanii >120 bin USD vermeden V8 homurtusu yok mu yani ???? ;D

sevgiler&saygılar

Sarp

ben aracimi almadan once bi tane holding sahibinden zj bulmustum sadece arazi donanimi yok diye almamistim,gercekten tikirti yoktu arabada biraz yag kaciriyodu goruntusu migde bulandirdi almadim,keske alsaydim diyorum is isten gecti.zj de soyle bi durum olmus 2007 de amerika ve kanada dan ithal 97 model araba getirip gumrukten cekememisler araclari yaklasik 10 yil gumrukte bekleyip cikartilan araclar var ben bitane buldum aldim,lakin soyle bi durum var arac kullanilsa da ayri bir sorun yatmis yol kapmamis aracta ayri bi sorun iki turlu de arizalar mevcut ozellikce bu kasalarda sensor cok fazla,illede jeep dersen kare kasa xj 4 litre de onerebilirim 6silindir yakitida guzel 2 ceker sansin da var benzin acisindan daha ekonomik olur,daha az ariza yapicagina inaniyorum bu kasayida kullanan arkadaslarim var gayet guzel gibi gorunuyo,v8 istiyorsan illaki discovery v8 e de bakabilirsin amerikan gibi homurdanmaz ama sesi bi derece tatmin edebilir videolarini izleyin malum siteden,artik tercih sizin artik bildiklerim bunlar hayirli gunler dilerim

SON KONULAR - FORUM