Daha önce bazı üyelerimizin kendi aralarında ve "Gezenbilir" ismi kullanılarak gerçekleştirdikleri birkaç gezide yaşanan aksilikler, gezide Gezenbilir yönetiminden kimse olmamasına rağmen yönetimin kabahati olarak lanse edilmeye çalışıldı. Yeri gelmişken buradan tekrar söylüyorum, Gezenbilir'de var olan tüm kısıtlamaların mutlaka ama mutlaka bildiğiniz veya bilmediğiniz bir sebebi vardır ve bu da o kısıtlamalardan biridir. Mümkün olduğunca -bizleri zor durumda bırakmaya çalışmış olsalar dahi- kimseyi rencide etmemek açısından, kısıtlamalara maruz kalan üyelerimize bu kısıtlamaların sebeplerini özel mesajla açıklamaya çalışıyoruz.
Tüm yaz boyunca dernek ve forum alt yapılarımızı düzenleyerek geçirecek ve önümüzdeki sonbahar - kış sezonunda herşeyin düzene oturmuş olması için çabalayacağız. Yaptığımız ve fotoğraflarını yayınladığımız gezilerimiz hepimiz için en büyük referanslardır. Her zaman dediğimiz gibi öncelikle çevreye, sonra insana ve en son araçlarımıza gösterdiğimiz özen ve bu konudaki bilinç baz alınarak Gezenbilir il grupları oluşturulacak ve bulundukları şehirde bizleri (tüm Gezenbilir ailesini) temsil edebilecek bu gruplar Gezenbilir ismiyle etkinliklerini gerçekleştirebileceklerdir. Bu il gruplarının en önemlisi de Gezenbilir Arama Kurtarma Gönüllüleri olacaktır ki, bu çok ciddi ve çok büyük bir projedir...
Yeri gelmişken şunu da söyleyeyim, çoğu geçici olan bu kısıtlamalar yüzünden bazı arkadaşlarımızdan "İstanbul tekeli" gibi tepkiler alıyoruz ama ben bu tepkileri hak ettiğimizi düşünmüyorum. Tekel zannedilen kısıtlamaların sebepleri de yukarıdakine benzer sebeplerdir ama dediğim gibi yaz sonunda tüm bu sorunları aşacak ve sağlam temellere oturtulacak bir yapıyla tüm yurda ve hatta yurtdışına yayılmaya başlayacağız... Daha önce de söylediğim gibi, bizlerden manevi desteğinizi eksik etmeyin yeter. Herşey çok güzel olacak