geocachingten bugün şu anda haberdar oldum ve bittim olaya ... başta ufuk bey olmak üzere süpersiniz.. tebrikler... en kısa zamanda bu iş içinde kimler varsa tanışmak için can atıyoruz eşim ve ben... bu arada enez tarafında vakıf diye bilinen bir bölgede yazlarımızı geçiriyoruz... burada kutu saklamak için mükemmel yerler var... bekleriz...
Araç navigasyon cihazlarınızda geocaching özelliği var ise olabilir, bende araştırmıştım ama bulamadım, bulmuşsam bile çok pahalıydı kesin , neyse el tipi bir gps ile oynamak daha iyi olur kanımca çünkü araç navigasyonu cihazları doğa şartlarına pek dayanıklı değil vurma, düşme, su gibi etkenlere dayanaklı olması açısından eltipi sağlam bir cihaz daha çok işimize yarar.
Şehiriçinde, arabayla çok yakınına kadar gidebildiğiniz "cache"ler mevcut. Bunlar için el tipi dayanıklı birşeye ihtiyacınız yok. Elinizdeki cihaz koordinat gösteriyorsa, bu işe giriş yapabilmek için yeterli bence.
Selamlar.
ilk defa duydugum bir aktivite. kutu saklama alan genişliği ve etkinliğin boyutlarını merak ettim doğrusu... gps pek bilmiyorum ama...eğer o kutunun yeri bir haritada işaretli olursa ben daha kolay bulabilirim gibime geliyor...
ilk defa duydugum bir aktivite. kutu saklama alan genişliği ve etkinliğin boyutlarını merak ettim doğrusu... gps pek bilmiyorum ama...eğer o kutunun yeri bir haritada işaretli olursa ben daha kolay bulabilirim gibime geliyor...
1. Kutu saklama için alan genişliğimiz tüm dünya desek yanlış olmaz...
2. etkinliğin boyutları bireysel yada toplu halde olabiliyor. yurdumuzda genelde bireysel ama yurt dışında özellikle amerika ve almanya gibi ülkelerde gruplar halinde ve festiival havasında fanatikleri olan bir etkinlik.
Yurdumuzda da Gezenbilir olarak ilk toplu aktivitemizi son festivallimizde gerçekleştirdik.
3. kutunun lokasyon bilgilerini google earth'e girerek görebilirsiniz. Ama GPS'iniz olmadan bir çok kutuyu bulabilme ihtimaliniz yok gibi. Çünkü siz pusula ile sadece lokasyonun çivarına kadar gidibilirsiniz. Ama GPS cihazı ile tam noktaya gidersiniz
çok teşekkür ederim bilgiler için
sizler kutuyu saklıyormuşsunuz masajdan sonra bir kaç fotoğraf gördüm...tabi o zaman haritanın hiç bir anlamı kalmıyor.. ama arazi üzerine ufak bi işaret konulsa belki işimiz kolaylaşabilir bizimde.
gps e şimdiye kadar bir defa landrover g4 cahalenge yarışmasında ihtiyacım oldu..başkada olmadı. eğer kendime ait bir tane olursa ve ankaraya yakın bir kutu olursa bulmaya çalışırım...
cok guzel bir etkinlik ... macera ...
sakli kutularin il -ulke bazinda bir listesi varmi bilmiyorum ama yakinda bulunmasi icin bir kutu koyacagim kesin ...