Bu tür işler için ikinci araç daha mantıklı tabi ama o da bir maliyet, zaman ve emek gerektiriyor. İşlerin yoğunluğundan, her ne kadar müptelası olsam da, sanayiye eskisi kadar uğrayamadığımdan, fazla zaman geçiremediğimden, yeni arabaya biniyor, tek arabayla idare ediyorum. Dikkatli olduktan sonra genelde fazla problem olmuyor, ufak tefek şeyleri de takmıyorum, birkaç kez altını vurdum, birkaç kez kayanın üstüne oturdu araba, çıktıktan sonra altına bakınca zarar görecek pek bir şey görmedim. Orta susturucu biraz alçakta, onun dışında ufak tefek çarpmalardan zarar görecek hortum, boru vb. görünmüyor ortalıkta, zaten çok ters yerlere girmedikçe de altı vurmuyor arabanın. Süspansiyon ve lastikler de Qashqai'e göre arazi için daha uygun olduğundan rahat ediyorum. Qashqai hem sert, hem de süspansiyon stroku azdı, RAV4 daha yumuşak ve daha fazla yaylanabiliyor, özellikle Qashqai'in arka süspansiyon çok kısaydı, RAV4'ün arka süspansiyon daha esnek, seviye farkı fazla olan yerlerde inip çıkarken daha az sarsıyor.