Ynt: GPS TÜRK 7''Araç Navigasyon Cihazı
Bu cihazı baya süredir kullanıyorum
genel itibariyle memnun olduğumu söyleyebilirim.
En önemli artısı işlemcisi, rotadan saptığınızda bir-iki saniye bile geçmeden yeni rotayı hesaplayabiliyor. Diğer navigasyon cihazlarında bu süre oldukça yüksek.
Alıştıktan sonra kullanımı oldukça kolay. Örneğin araç anahtarı park konumundayken gideceğiniz noktayı seçiyorsunuz, kendi pili olmadığı için marşa basıldığı anda cihaz kapanıyor ve yaptığınız tüm işlemleri tekrar yapmak zorunda kalıyorsunuz. Bunu önlemek için iki yol var birisi işlem yaparken aracı çalışır durumda tutmak, diğeri ise park konumundayken rotayı hesaplatıp, cihaz açılıp kapandıktan sonra geçmiş menüsünden tekrar aynı noktayı seçmek. Ben bu eksiyi bu şekilde kapattım. Ama firma birkaç saniyeliğine (aracı çalıştırırken) açık tutabilecek bişeyler yapabilirmi bilmiyorum. Doğrudan elektriğe bağlanabilir ama yinede benim için bir eksi.
Ayrıca Fadime 2.0 fena değil ama "önce sağa dön, sonra tekrar sağa dön" yerine "u dönüşü yap" (yada sedat için P dönüşü yap
) diyebilse. Nokia n95 te vardı bu özellik küçük bi ses dosyası cihazı daha karizmatik yapabilir bence.
Ayrıca istanbulda ve bursada yeni yolların bir kısmı, tek yönlerin ve araç trafiğine kapatılmış yolların bazıları haritasında yok acil bir güncelleme lazım. Ancak yinede 10 üzerinden 8 diyebilirim.