Aracımda (Grand Cherokee 1993 ZJ) fabrika alarm sistemi mevcut ve çalışıyor (Anahtarla açılmadığında bas bas bağıran sistem )
Fakat kapılar için bir merkezi kilit sistemi kullanmıyorum.Aldığımda yoktu yani.. Araçtan inerken hep kendim kapıdaki lock tuşu ile kilitleyip kapatıyorum kapıyı..
Siz araçlarınızda nasıl bir merkezi kilit kullanıyorsunuz veya öneriniz var mı? Aracın fabrika alarmıyla entegre çalışacak bir merkezi kilit taktırmak istiyorum.
Aracın yanına gidip anahtar takıp açmak biraz konforsuz ve uğraştırıcı takdir edersiniz ki..
Marka önerileriniz veya tavsiyelerinizi merakla beklerim.. Teşekkürler...
Benim 95 zj de kumandadan kilitlediğin anda tüm kapılar içerden lock düğmesıyle kapatmama gerek kalmadan kilitleniyor ve göstergede securıty ışığı yanıp sönüyor .Orjinal şekli budur.Sizin araçta elektriksel bir arıza var gibi.torpido gözünün içinde role merkezindeki roleleri kontrol edin.
Sorun bende kumanda olmaması. Orjinal kumandasından bulup alsam (satan yer biliyorsanız sevinirim) çalışır diyorsunuz o halde.
Önce kumandasından alıp sonra varsa sistemin arızasını gidermek lazım o zaman.. Bir de sizin kumandanız Infrared denilen (tv kumandası gibi) model mi yoksa bu orjinal kumandalar radyo frekansı ile mi çalışıyor?
tabi ki orijinali daha iyidir ama sadece çok yakından kumanda edebildiği için çok da kullanışlı değil; iyi bir elektrikçide aracınıza original olmayan bir uzaktan kumanda taktırabilirsiniz...bendeki öyle, gayet de iyi çalışıyor; yalnız kumanda ile birlikte alarm sistemi taktırmanızı tavsiye etmem...saygılar...
Ben aracı ikinci el olarak aldığımda zaten orijinal kumandası yoktu; onun yerine takılan uzaktan kumanda yansanayi sanırım çin malı uyduruk bir şey markası filan yazmıyor fakat düzgün çalışıyor; epey uzaktan da çekiyor; kilitleyince security lambası gösterge panelinde yanıp sönüyor ama servise sorduğumda security lambası yanıp sönmesine rağmen orijinal alarm güvenlik işlevinin devre dışı kaldığını söylemişlerdi; zaten daha önce akü bittiğinde takviye yaptığımda filan araç sorunsuz çalışmıştı...ayrıca immobiliser dışındaki orijinal güvenlik donanımlarının kullanışlılığı tartışılır; en doğrusu varsa bildiğiniz jeep servisinden ustanızın tavsiye edeceği bir elektrikçide yan sanayi bir kumanda taktırmanız olacaktır kanaatindeyim...saygılar...