Ynt: Grand Cherokee Yardım
yildor' Alıntı:
Merhaba wj serisinde startech edition diye bir modelde aracın gücü 205 hp çıkartılmıştır(startech s4 kiti ile) bu araç ülkemizde varmı bilmiyorum bu araçtaki her şey çok farklıdır jantından iç döşemesine kadar.Öncelikli olarak 3.1 motorlu araç almanı tavsiye etmiyorum ülkemizdeki mazot kalitesinden dolayı bu motor hiç randıman vermiyor.2003 2004 modellerde önde ve arkada varilock dif var bu iyi bir avantaj ama kullanıcağın yağ çok önemli 75 w 140 olucak mutlaka.Araç genel olarak çok konforlu bir araç.Wk serisi araçlar süspansiyon sistemi daha farklı çekiş sistemi quadra drive 2 daha gelişmiş motor güçü 3 litre 215 hp tabii aracın fiyatıda wj göre yüksek ikisini de tercih edebilirsiniz az km yapmış wj bulmak biraz zor olabilir tercih tamamen bu işe ayırdığınız bütçeye kalmış . Araca karar verdiğinizde tecrübeli bir yetkili serviste mutlaka ekspertiz yaptırmanızı öneririm. saygılarımla
Merhaba,''2003 2004 modellerde önde ve arkada varilock dif var '' diye yazmıssınız.Bu bilgiye nereden ulastınız?Dediginiz bazı modeller icin dogru fakat önceki yıllardaki bazı modellerde de olan bi özellik,yani 2001 model aracımda da önde ve arkada vari-lok dif. var.
WJ 2001 4.7 Limited V8 aracımda quadra-drive çekiş sistemi var,zaten vites bölümünde de yazıyor.
http://www.wjjeeps.com/tcases.htm
Yukarıdaki linkte tablolar ve ayrıntılı bilgiler var,tabi avrupa ve amerikan versiyonları arasında farklılıklar olabilir ama eger avrupa versiyonua racım icinde gecerli ise tablodan inceledigim zaman kendi aracım icin Front Vari-Lok (Dana 30 axle) ve Rear Vari-Lok (Dana 44 axle) oldugunu anladım.Yani 2001 aracımda da sizin bahsettiginiz özellik var.
Bazı WJlerde Quadra Drive cekiş sistemi yok,ama quadra drive cekiş sistemi olan wjlerde önde Front Vari-Lok (Dana 30 axle) var.
2. tabloda yani WJ drive systems availability yazan tabloda quadra drive sistemine sahip aracımı tablodan buldum. Limited 'K' (std) kırmızı renkte yazan araç kendi aracım oldugunu anladım.
Fakat Rear Vari-Lok (Dana 44 axle) için linkteki 3. tabloda yani WJ limited-slip differentials isimli tabloda 2001 model kısmında Limited 'K' (std) kırmızı renkte yazan araç kendi aracım için olan model,cünkü farklı versiyonlarda Rear Vari-Lok (Dana 44 axle) opsiyonel olabiliyor fakat bendeki aracta standart.Diger edition serilerinde olmayabilir,ya da opsiyonel olabilir eger tablo hem amerikan hem de avrupa versiyonu araçlar icinde geçerliyse ben kendi aracımı bu sekilde yorumladım.Öğrenmek isteyen arkadaslarda yukarıdaki linkteki ayrıntılı bilgiye bakabilirler.Bilmeyen arkadaşlar icin kısaltmaların anlamalarını asagıda belirttim.
n/a kısaltması mevcut değil anlamına geliyor.
std kısaltması standart demek.
opt kısaltması opsiyonal demek.