Merhabalar uzun zamandır siteyi takip ediyorum sizlere bir sorum olacaktı şu an 94 model zj alma arefesindeyim yalnız aracın 4x4 ü çalışmıyor 4x2 de çalışıyor 4 çekerin tekrar çalıştırmak için ne kadar masraf çıkarır? Teşekkürler
4 çekerin neden çalışmadığına göre değişir.Öncelikle bunun tespit edilmesi gerekir.
Araçta 2 çeker 4 çeker seçeneği var mı? Varsa arazi şanzımanına giden seçici kolda hareket iletilemiyor olabilir.Tamir kiti satılıyor ucuza halledilir.
2 çeker modu olmayan şanzımanda 4 çeker çalışmıyorsa durum daha karmaşık olabilir.
5.2 fabrikadan ya sürekli dört çeker yada sadece arkadan çeker olarak çıkar.İki çeker modelini henüz görmedim Türkiye'de.Ancak sonradan 4.0 motorlarda çıkan iki çeker modu da olan arazi şanzımanı takılmış olabilir ve bu şanzımanın 4 çekeri çalışmıyor olabilir.Sürekli dört çeker olan arazi şanzımanının şaftlardan biri sökülmediyse iki çeker olarak çalışabileceğini sanmıyorum.
ön şaft alıcan bi tane. çıkması 1500-200 den aşağı zor bulunur. sıfır alırım dersen o da 3000'i rahat geçer. marka modele göre 5000'i bile bulabilir. ama temiz çıkma bulmaya bak.