KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Merhaba arkadaslar, dun itibari ile ben de 4x4 sahibi oldum. Su anda yurt disindayim araci esim ve oglum aldilar, ancak aglumdan aldigim bilgiye gore 100 km de 12 litrelik bir yakit tuketimi oldugunu ogrendim (Adana-Osmaniye arasinda. Ki bu yol gayet duz bir yol) . Bu bana baya bir fazla gibi geldi. Sizin yorumlariniz ve onerileriniz nedir acaba? Tesekkurler.
4H ile kullandıysa yakar 2H ile kullandıysa fazla yakmış pompa ve enjektörlere bakım yapılması iyi olur hava filitresini.de yazın daha sık değiştirmek dizele iyi gelir güle güle kullanın
Tesekkurler bilgi icin,
aracda N, 4H, 4 H LOCK, 4 L LOCK modlari var. N sadece araci cekmekte kullaniliyormus, 4 H ise standart kullanim icinmis ve bu sekilde kullanilmis. Zannedersen servisle yakin temas en iyisi olacak. Bu arada yakit tasarrufu icin kullanilan bazi alet-edevat hakkinda bilgisi olan arjkadas var mi acaba? Araca takilip de yakitta azalma-perfonsmansda artis vs diye reklami cikanlar var ya...
Problemiş gibi gelmedi bana. Bilgisayara göre 11litre yakıyor hatundaki. Gerçi 1.4 otomatik benzinli aracı ile de 11 litre civarı yakmayı becerebildiği için sallamadım pek. Normaldir yakar dedim. Görüyorum ki ondan becerikliler de varmış Pompadan ölçmek lazım aslında ben yol bilgisayarının yalancısıyım.
------
Ha bu arada tasarruf, performans vesaire adı altında satılan uygulamalara pek itimat etmiyorum. Söylediklerini yapsalar bile başka taraflardan yediği inancındayım.