Groupama 3' ten Bir Rekor Daha!

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan SEVAL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 0
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,679

SEVAL

www.sevalduban.com
Mesajlar
3,866
Tepkime Puanı
39
Web
www.sevalduban.com
Mart ayının sonlarına doğru İstanbul’a “sessiz sedasız” bir ziyaret gerçekleştiren G (giant) klas trimaran Groupama 3, ayağının tozuyla yeni bir rekor daha kırdı.

Frank Cammas yönetimindeki ekibi ile Groupama 3, Marsilya-Kartaca arasındaki 458 millik rotayı 17 saat 8 dakika ile tamamladı ve Orange 2’nin “dünya rekortmeni” unvanını elinden aldı.


Groupama 3, Yeni Zelanda yakınlarında Jules Verne Trofesi’ni (dünyanın çevresini hiç durmadan en kısa sürede dönme) kazanmaya çalışırken gövdelerinden birini kaybederek alabora olmasının üzerinden 18 ay geçtikten sonra ilk rekorunu Marsilya-Kartaca arasında kırdı.






Toplam 458 millik mesafeyi, ortalama 26,72 knot’lık bir süratle kat eden 31.50 metrelik dev trimaran, parkuru 17 saat 8 dakika ile tamamladı. Tekne dümdüz gitmediği için toplamda 532 mil yol kat etti ve ortalama 31 knot sürat yaptı.

Başarılı deneme ile ilgili olarak Cammas, Marsilya’dan yola çıktıktan sonra 42 knot ve üzeri süratlerle seyrettiklerini fakat Kartaca’ya yaklaştıkça rüzgarın tahminlerin aksine hafiflediğini söyledi. Teknelerinin yapılan sağlamlaştırma ve onarımlardan sonra eskisi kadar hızlı olduğunu, ekibinin ise mükemmel bir iş çıkardığını sözlerine ekledi.





Önceki rekor 17 saat 50 dakika ile Bruno Peyron (Loick Peyron’un ağabeyi) yönetimindeki dev katamaran Orange 2’ye aitti.

Turksail
 

Etiketler