Ynt: Hangi Makineyi Almalıyım ?
teşekkürler arkadaşlar
compact makineler daha çok anı fotoğrafları için kullanılır, bahsettiğim gibi benim sanatsal kaygılarım da var, ne de olsa geçmişten gelen fotoğrafçılık deneyimlerim var.
tamam pratiktir hafiftir ama sadece gördüğünü belli kalitede çeken makineler olduğu için compact almayı düşünmüyorum.
canon eos modelleri ile ilgileniyorum daha çok, bunlar arasında kullanımı kolay, taşıması kolay prof. bir makine hangisidir acaba?
eos serisinde numara büyüdükçe kalite büyüyor mu? 300-400-500 gibi
malesef iş bir fot. makinesi almakla bitmiyor, yanında tripod gerekecek belki lensler, filtreler gerekecek ve tüm bunları taşıyacak bir çanta gerekecek. bu çanta tek başına bir yük olacak zaten, sırt çantasının bir köşesine koyupda yola çıkılabilecek pratikliği yaratmayacaktır. pratiklik hafiflik arıyorum derken bunu kastetmiştim, compact makine almayı değil
tabi minimum malzeme ile isteklere yanıt veren bir model var mı bilmiyorum ama söylediğim gibi fotoğraf sanatçısı olacak kadar hırslı idealist değilim, yani süper bir makine olması gerekmiyor, en basiti de olsun istemiyorum, aldıktan sonra en azından 2-3 yıl değiştirme ihtiyacı hissetmiyim istiyorum
canon eos serisinden hangi model bana uyar size göre?
yada fujitsu nun hangi modeli olabilir?
bu markalar evimin yakınındaki teknosada olduğu için soruyorum
nikon daha prof. ve karmaşık diye biliyorum o yüzden düşünmüyorum, yanlışım varsa düzeltin lütfen !