Ynt: Hasan Dağı için Bilgi İsteyenler Var mı?
Hasan Dağına bugüne dek (20 yaşındayım) 3 kez çıktım.Dahada çıkmayı düşünüyorum.İlk başlarda pek sevmemiştim ama sonradan aramızda bir bağ oluştu...Kesinlikle kolay dağ olmadığına inanırım ama görece zorluk derecesi düşük bir dağ olduğundan dolayı kulüpler genellikle yeni başlayan dağcı adaylarını götürürler yaz ve kış eğitimleri için.Çoğu kez ekstrem bir durum olmadığı zaman ip açılmadan teknik malzeme kullanılmadan sadece kask,kazma,krampon ile çıkılabilir yazın ise klasik çarşak rotadan çıkarken sağlı sollu yükselen kulelerden taş düşmelerine azami dikkat göstermek gerekir.Havanın soğuk olduğu gece vakti geçilmelidir.Ayrıca yazın iyi bir kondisyonla ve uzun yürüyüş deneyimiyle fazla zorlanmadan çıkılabilirken kışın kazma krampon kullanmayı iyi bilmek gerekir.Hava durumunu 1 hafta önceden takip etmek lazım zira çevresinde başka dağ oladığından kendi mikroiklimini oluşturabiliyor.Geçen yıl gezenbilir olarak 23 nisandaki faaliyetimizde akşam 8 civarı yatmadan önce hava mükemmelken,havada rüzgar yokken tırmanışta 3000 metre civarlarında şiddetli tipiden dolayı geri dönmek zorunda kalmıştık...