Ynt: Hayati İdame Ekipmanları
erthem' Alıntı:
Bu kiti Ankara'da Intersport mağazasında bulmuştum. Bir zamanlar tutar diye getirip artık getirmeyecekleri ürünlerden olsa gerek... Konumuz olan hayatı idame setleri Türkiye'de pek de rağbet görmüyor olsa gerek.
Bu setteki çakı açıkçası yeterli bir çakı değil, yerine daha iyi bir bıçak yada çakı koymanız fena olmaz. Ben fazladan bir iki tane maket bıçağı ucu koydum. Bir parça teneke de bu bıçaklara hem kılıf hem de sap oldu. Çakıyı iyice biledikten sonra işe yarar hale geldi. Bu tür setleri iyice gözden geçirmek gerek; eğer bilemek gerektiğini farketmesem elimde kör bir çakı olacaktı.
Set ile gelen tel testere fena durmuyor ama yine de elime fırsat geçince kutuya fazladan bir testere ekledim. Kırarak kısalttığım bir dekupaj testeresi (ağaç için tabii ki) kutuya iyi uyum sağladı. Bir anahtarlık halkası yardımıyla kullanılabiliyor.
Ufak bir kapaklı kutuyu kibrit için kullandım. Kutu üstüne kibrit kutularının kibriti çakmaya yarayan kısmından bir parça yapıştırın derim. Bahsettiğim, zımparaya benzer kahverengi kısım cam tozundan yapılmakta imiş bu arada...
Yer müsait olduğundan kutuya bir parça sağlam ip koydum. Aralara pamuk parçaları koymanızı öneririm.
Son olarak bir iki tane de
prezervatif ekleyin kutuya. Su taşırken işe yarar. Önemli eşyaların ıslanmasını önlemeye yarar. Su ile balon gibi şiririp mercek gibi güneş ile ateş yakmaya yarar, falan filan...
Bu seti almadan önce başladığım proje de Zippo kutusunu kullanarak bir set yapmaktı. Tel testere ve firesteel'den yoksun bir set oluşturdum. Ateş için hem kibrit hem de ufak bir gazlı çakmağı bu kite sığdırabildim. Testere olarak biraz daha kısa boya kırılmış aynı tip dekupaj testeresini kullandım. Testere ile bir kurşun kalem kısalttım. Kitin çevresini elektrikçi bandı ile sarıp sudan korudum. Etrafına da bolca ip doladım. Bkz.: