Ynt: Hep Yanınızda Taşıdıklarınız (EDC Genel)
Başlaması da ben den olsun
Cebimde:
Cepte(pantolon), birşey taşımayı sevmiyorum. Bazen cüzdan. Karabina anahtarlık ve anahtarlar. Cüzdanda kendi yapımım süper minik tarak, kapalı bistüri(iyi amaçlar için). Kemerimde, yaptırdığım çift gözlü kılıfta, bir tane Leatherman P4, birtane de Victorinox MiniChamp taşırım. Yok gibidir, belli olmaz. Günlük birçok ihtiyacıma cevap verir zaten bunlar, sorun da oluşturmaz AVM gibi yerlerde.
Çantamda:
8-10 yaprak katlanmış kağıt havlu, biber gazı, telefon, iç tarafını tutturulmuş gizli 1-2 minik çengel iğne ve metal yaka klipsi(yolculuklarda gözlüğü biyerlere iliştirmek için). Çantaya karabiner ile tutturulmış termometreli minik pusula,, gözlük bezi, buff.
Minik çantamsı cüzdan:
Omuz çantası olsun, sırt çantası olsun hangisini yanıma alırsam alayım, içinde taşımak için minik bir çantam var. İhtiyacım olabilecek şeyler bu minik çanta ile yanımda olur.
Çakmak(sigara içmem), çakmağa sarılı paket lastiği, yarım boy tükenmez kalem, çift taraflı şeffaf bant 20-25cm(kaleme sarılı şekilde ya da katlanmış ince bir şekilde), minik boy nemlendirici krem, 3-5 adet dezenfektan tek kullanımlık jel, 1-2 kağıt sabun, 1-2 kolanyalı mendil, 30ml kolonya, ince bir tüp içinde karanfil tohumları(çaya atmadan olmaz
), aspirin 1-2 adet, usb bellek, 1-2 sayfa katlanmış not defteri kağıdı.
Detaya girmeyeyim dedim ama baya bi yazı oldu o haliyle bile
Yazı olarak kalabalık görünse de hiç yer tutmayan şeyler bunlar. Özellikle minik çantamsı cüzdandaki sabit şeyler yer bile kaplamıyor, lazım olunca "keşke" dedirtmiyor.
Bunların haricinde aktiviteye göre birçok şeyler daha olabiliyor fakat en temel hali günlük(edc) tanımına uyacak şekli bunlar.