Ynt: Hyundai ix35
Aynı araçta çok farklı tecrübeler yaşamışız, çok ilginç. Demek ki beklentiler ve tecrübeler, birimizin başarılı bulduğunu, diğerimizin başarısız bulmasına sebep olabiliyor.
Mesela biz çamurda oldukça fazla patinaj çektik, çeşitli yerlerde aracı sırf denemek için önden bir arkadan bir tekerin basacağı şekilde engellerden geçtik, bazı yerlerde araç başarılıyd, bazı yerlerde vasattı; ama hiç arıza vermedi bizim kullandığımız araç.
Şanzıman konusunda ben klasik otomatik vitesin yerini yeni nesil şanzımanların tutmadığını, klasik otomatik şanzımanların daha konforlu olduğunu düşünenlerdenim. Özellikle düz vites şanzıman üzerine robot koyarak otomatik şanzımanmış gibi yutturulmaya çalışılan opel ve toyotanın şanzımanlarını hiç sevmedim, diğer yandan volkswagen dsg şanzıman biraz daha iyi ama ben yine de bildiğiniz otomatik şanzımanı tercih ederim, en konforlusudur bana göre. Özellikle ix35'te bence çok iyi çalışıyor şanzıman...
Yakıt konusuna gelince, ben kullandığım süre boyunca aracın yakıtı tüketimi uzun yolda 100 km'de 8 ile 8,5 lt arasıydı ve pek de tasarrufa dikkat ederek kullandığımız söylenemez, uzun yolda biraz zorlamıştık aracı. Şehir içinde yaklaşıl 9 Lt. yakmıştı 100 km'de yine tasarrufa dikkat ederek kullanmamıştık. Yani daha dikkatli kullanarak daha aşağı da düşebilir bu rakamlar... Bu sınıfta bu tüketimler çok makul geldi bana. Kaldı ki siz basınca çok yakıyo demişsiniz, ben buradan aracı sürekli zorlayarak, ani hızlanarak, yüksek hızlarda ilerleyerek kullanmak olarak anladım ki bu şartlarda az yakan araç olacağını sanmıyorum zaten. Böyle agresif şartlarda kullandığınızda aracın yakıtını normalin iki katına bile çıkartabilirsiniz.
Eğer çok yol yapıyorsanız benzinli bir CRV veya benznli RAV4 yerine aynı fiyata bu aracın çok daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. Yılda 25k km yol yapan biri bu araç sayesinde günümüz akaryakıt fiyatlarıyla yılda 5 -6 bin TL yakıttan tasarruf edebiliyor güçlü dizel motorun keyfide yanında promosyon
Ayrıca kıyasladığınız x3'ün fiyatı 135 bin TL'den başlıyor, o kadar para verince bırakın da diğerlerinden bir kaç gram az yaksın
Suzuki konusunda size katılıyorumi, yeterli konfor, yeterli güçte renault dizel motor, rakiplerinden çok daha iyi bir 4x4 ah bir de otomatik severler için dizel otomatik olsaydı bence bu sınıfın en kullanışlı aracı olurdu...
Selamlar