KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Uzun süredir gezenbilir internet sayfasını takip etmekteyim, ancak işlerimin yoğunluğu sebebiyle bu zamana kadar aktif bir şekilde foruma dahil olamadım.kastamonudaki off road meraklılarının buluştuğu küçük ,mütevazi ama çok eğlenceli bir grubumuz var. zaman zaman gezilerde düzenliyoruz. en son gezimizi kastamonu ılgaz dağlarının en zirve noktası olan 2650 metre rakımlı haçat tepesine yaptık.bu gezi ile ilgili bir kaç resmi de sizlerle paylaşmak istiyorum.bu vesileyle gruba üye olan tüm off road meraklısı arkadaşları selamlar kazasız belasız nice off road gezileri yapmalarını en içten dileklerimle temenni ederim.
ılgaz dağı yoğun trafiği nedeniyle kar çok yağmış olsa bile karayolları ekiplerinin yoğun çalışmaları neticesinde hep açık oluyor.bu nedenle endişe etmenize gerek yok. ancak genede tedbirli davranmak iyi olur.
*tosya kastamonu yoluda aynı ılgaz dağı yolu gibi.hatta burada da bir geçit var.ancak bu yol ılgaz yolu kadar işlek olmadığı için kapanma durumunda açılma süresi ılgaz yolundan daha uzun sürebiliyor. Bu nedenle yolunuzu değiştirmenize değmez. tosya boyabat yolu hakkında ise bilgim yok o yolu hiç kullanmadım.bu konuda size yardımcı olamayacağım.
çok mütevazi fakat organize bir gezi olmuş.araçlarınız da mutevazi duruyor.biraz daha resim ekleyemez misiniz?ayrıca özellikle kanyon bölümünden anladığım kadarıyla kastamonu bayağı potansiyeli yüksek bir yer gezenbilir üyeleri için.
nacizane ben cevap vereyim. ılgaz dağları kastamonu ya yakın çankırı ve kastamonu arasında tam ortada sayılır.
kastamonu tarafı yaklasık ılgaz dağlarına 40-45 km çankırı tarafınada 50-55 km uzaklıkta.
ancak ılgaz kenti çankırı tarafında olduğu için çankırıya bağlı bir ilçe olarak değerlendirilmiş.
fotoğraflar konusunda yarumlarını paylaşan arkadaşlara teşekkür ederim.engincez beyin sorusu hakkındada cevap vermek istiyorum.ılgaz dağı kastamonu ili sınırları içerisinde bulunan bir dağ olup uzantısı olan yüksek tepelerde kastamonu sınırları içerisinde kalmaktadır.kayak yapılan ve ılgaz dağı olarak nitelendirilen dağ çankırı ile sınırımızı oluşturmakta olup ılgaz da çankırı ilinin bir ilçesidir.ayrıca goodman arkadaşımızın sorusu ile ilgili olarak kastamonu doğal güzellikleri açısından karadeniz bölgesinin hatta türkiyenin en güzel illerinden birisidir. orman örtüsü bakımından yüzölçümü itibariyle en çok ormana sahip ildir. ayrıca valla kanyonu gibi dünyanın sayılı kanyonlarından birisininde barındırmaktadır.bütün doğa tutkunlarını kastamonuya davet ediyorum. kesinlikle pişman olmayacaksınız.