Ynt: Inverter - İnverter
İnvertörü buzdolabı çalıştırmak için araştırıyor ve 1500 YTL gibi rakamlar vermeyi göze alıyorsanız, bence o rakama 12V ile çalışan KOMPRESÖRLÜ buzdolabı almanızı tavsiye ederim. Bu konuda ürün alternatiflerini değerlendirmek isterseniz www.eltesanmobil.com adresi iletişim bilgilerinden yetkililerle görüşebilirsiniz.
Bunun dışında laptop'u çalıştırayım, kameramın pilini şarj edeyim, ufak bir ampül yakayım derseniz sanırım 300-400W bir invertör işinizi görür. 400 W Black and Decker invertörler, Bauhaus, Metro ve Carrefour'da yaklaşık 130 YTL'ye bulunabiliyor. Geçenlerde Metro'da promosyona girmişti ve 109 YTL idi.
Elektrikten anlamam, ama bildiğim kadarıyla (yanlış birşeyler de aktarmak istemem) buzdolapları kompresörün kalkışı anında normalde çektikleri akımın 6 misli kadar akım çekiyorlar. Ve karavancılar arasında buzdolabı konusu çokca tartışılır, çözümler üretilir, zihni sinir projeler yaratılır ve buzdolabı için invertörün uygun bir çözüm olmadığı söylenir.