Italya 2018

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Akdeniz45 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 103
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 41,679

Akdeniz45

Otelde misafir karavanda evimizdeyiz
Yer
Almanya
Italya 2018 gezimize başladık. Dün Almanya’nın güneyindeki Mittenwald şehrinde bir karavanparkta geceledik.
Google Maps

Daha önceki gezilerimizden tanıdığımız bu karavanpark şehir merkezine çok yakın. Mittenwald güzel bir şehir.Innsbruck’a 30 km mesafede.

Resimdeki bina bir lokanta. Fiyatları da normal.

Bugün rahat bir yolcukla Italya’nın Soave şehrine geldik. Soave Verona’ya çok yakın ve şehiri çeviren surlarının önünde güzel bir karavanparkı var (5 €). Şimdi geceyi bu karavanparkta geçiriyoruz.
Google Maps

Soave’ye gelir gelmez ilk işimiz bu dondurmacıya gitmek oldu.

Dondurma yiyerek bu küçük şehri (nüfus 7.100 civarında) gezdik.

Etiketler
Üçüncü defadır geldiğimiz bu şehrin çevresi surlarla çevrili ve 9. asırdan kalma bir kalesi (şatosu) var.
Şehrin bir kaç tane giriş kapısı var. Benim bu kapı çok hoşuma gitti
(Ahşap kapılara dikkat).

.

Kapının tam görünüşü

Karavanpark otobandan 3 km uzakta. Bu yoldan geçenlere tavsiye ederim.

Bügün karavanı karavanparka bıraktıktan sonra yakınımızdaki tepenin üzerindeki, surlarla çevrili şehir merkezine tırmandık. Güneş yakmaya başlayınca gördüğüm hasır şapkalara yöneldim.

Kendime seçtiğim şapka:

Benim şapka Sonja’nın hoşuna gitti ve bu şapkayı kendisine aldı:

Hasır şapkayla ilk deneyimimiz, terletmiyor ve başı serin tutuyor.
Aslında benim aklımda başka şeyler vardı. Italya dağ köylerinin kırmızı şarabı ve salamı. Bu nedenlede şu merdivenleri çıkıp inmek hiç zor gelmedi.

Son düzenleme:

Keyifli geziler dilerim.
unutmadan yazayım, Şapkalar da yakışmış sizlere.

Çok teşekkürler. Şapkalara karavanda güvenceli bir yer bulmak kolay olmadı. Karavan gibi küçük bir yerde üstlerine ağır bir şey koymak veya oturmak tehlikesi var. Sonunda şapkaların sığacağı büyüklükte plastik bir kutuya koydum.