Abi, super rehber hazirlamissin, emegine saglik. Su anda iskandinavya'yi okuyorum, biz de cadirimizi ve uyku tulumumuzu goturuyoruz, kamplarda kalacagiz.
Abi, super rehber hazirlamissin, emegine saglik. Su anda iskandinavya'yi okuyorum, biz de cadirimizi ve uyku tulumumuzu goturuyoruz, kamplarda kalacagiz.
Bu cumartesi kısa bir geziye çıkmak niyetindeydim. Günlerdir sıcak havadan bunalmış ve kaçacak yer arıyorduk.
Hatta cumadan çıkıp bir yaylaya kaçmak vardı ama işlerin yoğunluğundan cuma çıkma fırsatı olamadı. Ancak cumadan işleri yetiştirince pazartesini tatil hale getirme şansı oldu.
Bu hafta sonu pazar sabah güneş doğmaya yakın Jüpiter ile Ay gökyüzünde buluşacaktı. Bu nedenle Gökbilim gurubu Tırnova'da gözlem yapacaktı biz de katılma kararı aldık ve AKAT gurubundan Necati ile birlikte iki araç olarak saat 11'de gözlem alanına doğru yola çıktık.Hava sıcaklığı 31°C bunaltıcı.
Öğlen saati, İzmit'in körfez dibinde yemek molası verdik. Kilometremiz 82. Yemekten sonra bir sürpriz bizi bekliyordu. Necati'nin araç otomatik vites sisteminde bir sorun çıkarttı. Biz de aracı bir çekiciye yükleyip gönderdik ve bütün ekipman ve eşyaları bizim araca yükledik. Arkadaşımız da Küheylan'a bindi böylelikle gözlem etkinliğimiz iptal olamamış oldu. Ama bu yemek molası bize yaklaşık 5 saate maloldu.
Derken Jüpiter Ay'ın arkasında kayboldu. Gece boyu çok sayıda meteor gözlemledik oldukça parlak olanlardan bir tanesi de objektifime takıldı. Meteor düştükten 36 saniye sonra ve 68 saniye sonra halen dumanının izleri gökyüzünde görülüyordu.
Mudanya'da ciddi bir trafik vardı. Çok sayıda araç mudanya'ya doğru gitmeye çelışıyordu. Biz ise Necati ile vedalaştıktan sonra, aksi istikamette Kurşunlu ve Gemlik tarafına doğru yola koyulduk. Kilometremiz 478.
Bu bölge sanırım Bursa'nın Şile'si oluyor. Kıyılar oldukça kalabalık. Denizi yosunlu görünce pek giresimiz gelmedi. Şelalenin suyundan sonra bence hiç de gerek yok. Gemlik sonrasında da yine karşıdan sürekli konvoy halinde araçlar geliyor. :-\